ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:03
31°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Στο 8% η μείωση τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο τον Οκτώβριο

Newsroom K

Η αύξηση 0,7% στις αφίξεις τουριστών ήταν οι ψηλότερες που είχαμε μέχρι σήμερα τον συγκεκριμένο μήνα

Με βάση τα αποτελέσματα της Έρευνας Ταξιδιωτών, οι αφίξεις τουριστών τον Οκτώβριο 2019 ανήλθαν σε 436.509 σε σύγκριση με 433.617 τον Οκτώβριο 2018, σημειώνοντας αύξηση 0,7%. Οι αφίξεις Οκτωβρίου 2019 ήταν οι ψηλότερες που είχαμε στην Κύπρο μέχρι σήμερα κατά τον μήνα Οκτώβριο.

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2019 οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 3.697.055 σε σύγκριση με 3.673.377 την αντίστοιχη περίοδο του 2018, σημειώνοντας αύξηση 0,6% αλλά και ξεπερνώντας τις αφίξεις που καταγράφηκαν ποτέ στην Κύπρο κατά τους δέκα μήνες του έτους.

Ανάλυση μεταβολών

Οι αφίξεις από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 13,1% τον Οκτώβριο 2019 σε σχέση με τον Οκτώβριο 2018 ενώ παρατηρήθηκε 91,1% αύξηση από το Ισραήλ. Μείωση 8,0% σημειώθηκε στις αφίξεις τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο και 14,7% από τη Γερμανία. Οι ποσοστιαίες μεταβολές από το ένα έτος στο άλλο για τις κυριότερες χώρες διαμονής τουριστών παρουσιάζονται στον Πίνακα 1.

Κυριότερες χώρες

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί την κύρια πηγή τουρισμού για την Κύπρο για τον Οκτώβριο 2019, με ποσοστό 31,9% και ακολουθούν η Ρωσία με 21,6%, το Ισραήλ με 6,3% και η Γερμανία με ποσοστό 5,0%

Σκοπός ταξιδιού

Ο σκοπός ταξιδιού τον Οκτώβριο 2019 ήταν για ποσοστό 85,2% των τουριστών οι διακοπές, για 8,6% η επίσκεψη σε φίλους ή συγγενείς και για ποσοστό 6,2% επαγγελματικός

Ορισμοί

Τουρίστες – Θεωρούνται οι επισκέπτες που παραμένουν τουλάχιστον μία νύκτα στην Κύπρο.

Αφίξεις τουριστών – Ο όρος αναφέρεται σε αριθμό επισκέψεων και όχι σε αριθμό ατόμων. Αυτό διαφέρει με την έννοια ότι ένα άτομο μπορεί να κάνει περισσότερες από μία επισκέψεις τη δεδομένη περίοδο αναφοράς.

Πηγή στοιχείων και κάλυψη

Τα στοιχεία προκύπτουν από την Έρευνα Ταξιδιωτών η οποία διεξάγεται στις αφίξεις και αναχωρήσεις των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, καθώς και από διοικητικές πηγές όπως τις μηνιαίες αφίξεις στα λιμάνια.
Η έρευνα καλύπτει όλα τα άτομα που περνούν από έλεγχο διαβατηρίων στα λιμάνια και αεροδρόμια της Κύπρου και αναφέρονται στην ελεγχόμενη από το κράτος περιοχή. Δεν περιλαμβάνει τους ταξιδιώτες που έρχονται και φεύγουν παράνομα μέσω λιμανιών και αεροδρομίων της κατεχόμενης περιοχής της Κύπρου.

Η αναγωγή των στοιχείων γίνεται με βάση στοιχεία που αποστέλλονται στη Στατιστική Υπηρεσία από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και από τις λίστες επιβατών των πλοίων, καθώς και στοιχεία που αποστέλλονται από το Γραφείο Ανάλυσης και Στατιστικής της Αστυνομίας Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ