ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:13
11°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Στοχευμένες επιθεωρήσεις για πάταξη της αδήλωτης εργασίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι επιθεωρήσεις θα πραγματοποιηθούν σε βιομηχανικές μονάδες και περιοχές κατά το δεύτερο 15ήμερο του Ιανουαρίου

Στοχευμένες επιθεωρήσεις σε παγκύπρια βάση σε Βιομηχανικές Μονάδες/Βιομηχανικές Περιοχές θα πραγματοποιεί κατά το 2ο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου 2020, η Υπηρεσία Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο πλαίσιο της προσπάθειας καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας.

Σκοπός της εκστρατείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, είναι η ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων στις εν λόγω οικονομικές δραστηριότητες σε ό,τι αφορά τις συνέπειες από την αδήλωτη εργασία και τη μη συμμόρφωση με τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας.

Προσθέτει ότι, κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης, πέραν των σημείων στα οποία εστιάζεται η εκστρατεία θα ελέγχονται και οι πρόνοιες άλλων Νομοθεσιών που αφορούν όρους εργοδότησης, για τις οποίες αρμόδια Αρχή είναι το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (κατώτατος μισθός, ώρες εργασίας, απασχόληση νέων κλπ.).

Η Υπηρεσία Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας σημειώνει ότι σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής Νομοθεσίας, σε περίπτωση εντοπισμού αδήλωτου ατόμου στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, εκδίδεται διοικητικό πρόστιμο ύψους €500 πολλαπλασιαζόμενο επί 7 μήνες, εκτός αν αποδειχθεί από τη πλευρά του εργοδότη ότι η περίοδος παραβίασης ήταν μικρότερη. Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι η περίοδος παραβίασης ήταν μεγαλύτερη, το πρόστιμο πολλαπλασιάζεται επί τους πραγματικούς μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ