ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Οικονομία

Υπογράφηκαν τα συμβόλαια για αποκατάσταση του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αποτελείται από την αυλή, τις περιμετρικές οικοδομές, το τέμενος και την πρώην τ/κ αγορά, βρίσκεται στο αστικό Κέντρο της πόλης

Υπογράφηκαν σήμερα τα συμβόλαια για την εκτέλεση του έργου που αφορά την ανάπλαση της αυλής και αποκατάσταση μέρους του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί, στη Λάρνακα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «τα συμβόλαια υπογράφηκαν στα γραφεία του Δήμου, μεταξύ του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα και της εταιρείας C. Roushas Trading and Development Ltd. Το οικοδομικό σύμπλεγμα Ζουχουρί, που αποτελείται από την αυλή, τις περιμετρικές οικοδομές, το τέμενος και την πρώην τ/κ αγορά, βρίσκεται στο αστικό Κέντρο της πόλης και είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία της Λάρνακας».

Το έργο περιλαμβάνει την ανάπλαση της αυλής, συμπεριλαμβανομένου του χώρου της πρώην τ/κ αγοράς, τη συντήρηση και αποκατάσταση του ξενώνα που βρίσκεται στον όροφο των οικοδομών παρά το τέμενος και τη συντήρηση και αποκατάσταση των όψεων όλων των οικοδομών του συμπλέγματος, από την πλευρά της αυλής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στόχος του έργου, είναι η λειτουργική και η αισθητική βελτίωση του χώρου και των οικοδομών του συμπλέγματος και η λειτουργική σύνδεση της αυλής με τον περιβάλλοντα χώρο και το οδικό δίκτυο της περιοχής. Είναι σημαντικό, η διαμόρφωση της αυλής να αναδεικνύει τον ιστορικό και παραδοσιακό χαρακτήρα του χώρου του τεμένους και των οικοδομών, ώστε να προσελκύει τόσο τους κατοίκους της Λάρνακας όσο και τους ξένους επισκέπτες».

Στην ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας προστίθεται ότι «στον Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό είχε επιλεγεί η πρόταση της «Κοινοπραξίας Σωκράτους Ηλιάνα, Πολεμίτη Παναγιώτη και Ονησιφόρου Γιώργου».

Το έργο αναμένεται να αρχίσει στις αρχές Σεπτεμβρίου 2020 και να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες, ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα €2.303.140,00 + ΦΠΑ. Το έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Σημειώνεται ότι «το συγκεκριμένο είναι το 6ο και τελευταίο έργο της Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020 που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός κύκλου αλλά και την έναρξη ενός άλλου. Η υλοποίηση και των έξι έργων, έθεσε τις βάσεις για την ωρίμανση και υλοποίηση έργων που εμπίπτουν μέσα στην νέα Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027, τα οποία έχουν ήδη τροχοδρομηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ