ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:54
26°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Από μας θα εξαρτηθεί αν θα διαψευσθούν οι προβλέψεις της Κομισιόν

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στις εαρινές της προβλέψεις, η Κομισιόν υποβάθμισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προβλέψεις της για πορεία της κυπριακής οικονομίας λόγω των συνεπειών της πανδημίας

Από εμάς θα εξαρτηθεί αν θα διαψευσθούν προς το καλύτερο οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της οικονομίας, δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Στις χθεσινές εαρινές της προβλέψεις, η Κομισιόν υποβάθμισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προβλέψεις της για πορεία της κυπριακής οικονομίας λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, εκτιμώντας πλέον ότι φέτος το κυπριακό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί με ρυθμό 7,4% για να ανακάμψει το 2021 με ρυθμό 6,1%. Σε σύγκριση με τις προβλέψεις του περασμένου Φεβρουαρίου (ανάπτυξη 2,8%), οι νέες εκτιμήσεις της Κομισιόν για φέτος συνιστούν συνολική επιδείνωση πέραν των 10 ποσοστιαίων μονάδων.

«Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΕΕ είναι χειρότερες κατά 10% του ΑΕΠ σε σχέση με πέρσι. Για την Κύπρο προβλέπεται ύφεση -7,4% το 2020 και δυνατή ανάκαμψη 6,1% το 2021. Αυτά θεωρητικά και αβέβαια. Από εμάς θα εξαρτηθεί το αν θα τους διαψεύσουμε προς το καλύτερο», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o ΥΠΟΙΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ