ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:50
34°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Έγιναν λάθη στα αρχικά χρόνια των πολιτογραφήσεων

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Η σημασία του Προγράμματος δεν πρέπει να υπερεκτιμάται, τόνισε ο Χάρης Γεωργιάδης

Τη θέση πως στα αρχικά χρόνια εφαρμογής του προγράμματος των πολιτογραφήσεων έγιναν και λάθη, εξέφρασε από το βήμα του Economist ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε πως τα λάθη αυτά ήταν μεν μεμονωμένα, αλλά όχι και ασήμαντα.

Ωστόσο, τόνισε ότι έχουν γίνει διορθωτικές κινήσεις από την αρχή του έτους με την εισαγωγή νέων μέτρων, τα οποία λειτουργούν σε τέτοιο βαθμό, που, ιδιώτες παραπονιούνται πως έχουν «σκοτώσει» το Πρόγραμμα. Ο ΥΠΟΙΚ διαφώνησε κάθετα με αυτή την άποψη, λέγοντας πως προϋπόθεση συνέχισης του προγράμματος είναι να γίνεται πιο ασφαλές, είναι ένα εργαλείο προσέλκυσης επενδύσεων και πρέπει να λειτουργεί σε ένα αυστηρό πλαίσιο. Εξάλλου, όπως είπε, η φήμη της χώρας είναι πιο σημαντική από την πώληση μιας ακόμη έπαυλης,

«Πρέπει να έχουμε την τόλμη και το θάρρος να κάνουμε τομές για το σήμερα και το αύριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός από τον Economist.

Στη συνέχεια, επανέλαβε την άποψη που είχε εκφράσει και ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών κατά την παρουσίαση του Προϋπολογισμού του 2020, ότι η σημασία του Προγράμματος δεν πρέπει να υπερεκτιμάται.
Σχολίασε πως τόσο εκ μέρους των υποστηρικτών, όσο και διαφωνούντων τείνει να δημιουργηθεί η εικόνα ότι η οικονομία της Κύπρου στηρίζεται εξ ολοκλήρου από τις Πολιτογραφήσεις.

«Είναι, θετική μεν, αλλά μικρή η βοήθεια του προγράμματος», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Yπουργέ μου, όλα αυτά τα `λάθη` είναι νερό που ποτίζει το δέντρο του ΑΚΕΛ! Αν σας λέγει τίποτε.....

ΑΚΑ

Είναι αυτό το πρόβλημα σου ρε .......ΑΚΑ αντί να σε απασχολεί το γεγονός ότι έγινε η πατρίδα σου ρεζίλ!!!!!!!

Christos A.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ