ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ στην «Κ»: Έπρεπε να καταργούσαμε νωρίτερα το πρόγραμμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αν εγώ ή ο γενικός διευθυντής του ΥΠΕΣ έχουμε ευθύνες για τα διαβατήρια, είναι κάτι που θα καταδείξει η έρευνα, ανέφερε ο κ. Πετρίδης

Βάλαμε τέτοια μέτρα στο πρόγραμμα που πολλοί με κατηγορούσαν ότι ήθελα να το σκοτώσω, λέει στη συνέντευξή του στην «Κ» ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, μιλώντας για την περίοδο που ήταν στο πηδάλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και διαχειριζόταν το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων. Ο ίδιος σημειώνει πως αν για κάτι μετανιώνει ίσως είναι που δεν επέμεινε νωρίτερα στην κατάργηση του προγράμματος. Κληθείς να σχολιάσει αν σκέφτηκε να παραιτηθεί κατά τη διάρκεια των δημοσιευμάτων το αρνήθηκε, σημειώνοντας πως δεν θεώρησε ότι έκανε κάτι μεμπτό ή επιζήμιο για τη χώρα, «αντίθετα προσπάθησα να εισαγάγω τις πιο ουσιαστικές ασφαλιστικές δικλίδες για προστασία της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού». Ο ίδιος απορρίπτει κατηγορηματικά ότι είχε οποιαδήποτε συνάντηση με τον παραιτηθέντα πρόεδρο της Βουλής για συγκεκριμένους επενδυτές, ενώ κληθείς να απαντήσει αν υπήρχαν δούρειοι ίπποι στο Υπουργείο Εσωτερικών, σημείωσε πως πέραν της μιας φοράς υπήρξαν υποψίες ή καταγγελίες, για οποιοδήποτέ θέμα και είχε κληθεί από τον ίδιο και τον γενικό διευθυντή του Υπουργείου η αστυνομία για να διερευνήσει κάποια θέματα.

- Πώς καταλήξαμε εκτάκτως στην κατάργηση του επενδυτικού προγράμματος;

- Ήταν μια αναγκαία και απολύτως ορθή απόφαση. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια για να εισαχθούν αυστηρές ασφαλιστικές δικλίδες στο πρόγραμμα ούτως ώστε να διαφυλαχθεί και η αξιοπιστία του, οι διαχρονικές αδυναμίες, η φύση του προγράμματος, και η κατάχρηση της οποίας έτυχε, έπληξαν σε τέτοιο βαθμό την εικόνα της Κύπρου που το πρόγραμμα δεν μπορούσε να συνεχιστεί.

Διαβάστε τη συνέντευξη στην Μαρίνα Οικονομίδου στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ