ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:04
26°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Ισχυρή ανάπτυξη και χωρίς πολιτογραφήσεις

Newsroom K

Να μην υποτιμάται, αλλά και να μην υπερεκτιμάται η συμβολή του στην κυπριακή οικονομία είπε ο κ. Γεωργιάδης

Τη θέση πως και να τερματιζόταν το Σχέδιο των Πολιτογραφήσεων η αναπτυξιακή δυναμική της χώρας θα παρέμενε ισχυρή, εξέφρασε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Κατά την έναρξη παρουσίασης του Προϋπολογισμού για το 2020, ο ΥΠΟΙΚ θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι ναι μεν δεν πρέπει να υποτιμάται η συμβολή του Σχεδίου στην οικονομία της Κύπρου από το 2013, ωστόσο δεν θα πρέπει και να υπερεκτιμάται. Υπογράμμισε ότι από το 2013 έως και το 2018 που έχει αυξηθεί το ΑΕΠ της χώρας κατά 15.2%, μόνο το 1.2% σχετίζεται με τον τομέα των κατασκευών, που κατ’ επέκταση σχετίζεται με το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων.

«Δεν το υποτιμώ, βοήθησε, κάθε τι που συμβάλλει στην ανάπτυξη είναι σημαντικό, αλλά όχι να λέμε ότι όλη η κυπριακή οικονομία στηρίζεται σε αυτό το πρόγραμμα. Και να τερματιζόταν σήμερα το σχέδιο, η αναπτυξιακή δυναμική της χώρας θα παρέμενε ισχυρή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, σημείωσε πως από το τρέχον έτος, οι έλεγχοι των αιτήσεων από ενδιαφερόμενους επενδυτές τρίτων χωρών έχουν γίνει πιο ισχυρές, επιβεβαιώνοντας παράλληλα πως καταγράφεται μια ξεκάθαρη μείωση στις αιτήσεις. Εντούτοις, τόνισε πως δεν ανησυχεί το Υπουργείο Οικονομικών αυτή η μείωση, καθώς όπως είπε, «δεν υπάρχει καμία εξάρτηση».

Κατέληξε δε, πως, τα 6.6 δισ. ευρώ που έχουν εισρεύσει από το Πρόγραμμα στην Κύπρο από το 2013, είναι το ύψος των συναλλαγών και όχι των επενδύσεων που έχουν γίνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ