ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 21:31
°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Υπουργικό: Επενδυτικό ταμείο 20 εκατ., για επιχειρήσεις

Newsroom K

Ενώπιον της νομικής υπηρεσίας και η νομοθεσία για τη δημιουργία Υφυπουργείου Καινοτομίας

Την δημιουργία επενδυτικού ταμείου το οποίο θα ενισχύσει την επιχειρηματική καινοτομία και δημιουργικότητα αποφάσισε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο. Η πρόταση κατατέθηκε από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικής καινοτομίας και δημιουργικότητας. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι πρόκειται για μία εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, εκτός από τον δανεισμό από τον τραπεζικό τομέα. Με την σύσταση του ταμείου δίνεται η πριμοδότηση των είκοσι εκατομμυρίων ευρώ, ενώ αναμένεται ότι το ποσό θα ενισχυθεί και από άλλα επενδυτικά ταμεία.

Με την απόφαση αυτή, η Κυβέρνηση στοχεύει στην ενίσχυση της αναπτυξιακής προσπάθειας η οποία θα ενισχύσει τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα υπάρχει κρατική συμμετοχή στην διαδικασία λήψης αποφάσεων του Ταμείου, αλλά θα λειτουργεί μόνο με επιχειρηματικά κριτήρια. Ο κ. Προδρόμου ανέφερε επίσης ότι είναι έτοιμη η νομοθεσία για την σύσταση του Υφυπουργείου Καινοτομίας και είναι κατατεθειμένη στη νομική υπηρεσία. Στην ίδια κατεύθυνση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας αλλά και των επενδύσεων εξάλλου έχει τροποποιηθεί ο επενδυτικός νόμος στο πλαίσιο του οποίου προνοείται η δημιουργία καταρτισμένης διεύθυνσης για επενδύσεις και αναπτυξιακή πολιτική του κράτους. Σύμφωνα με τον κ. Προδρόμου, έχει προσαρμοστεί ώστε να δώσει ώθηση στις στρατηγικές επενδύσεις και αναμένεται ότι θα κατατεθεί στην νομική υπηρεσία αρχές Σεπτεμβρίου.

Δεν θα υπάρχει κρατική συμμετοχή στην διαδικασία λήψης αποφάσεων του Ταμείου

Δύο Σεπτεμβρίου το ΕΣΤΙΑ

Σημειώνεται επίσης ότι από αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίσει κανονικά η λειτουργία του σχεδίου ΕΣΤΙΑ, με το αρμόδιο υπουργείο να είναι έτοιμο να δεχτεί τις αιτήσεις ώστε να προχωρήσει το σχέδιο. Ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο για την πορεία της δημοσιονομικής πολιτικής και την πορείατης οικονομίας. Σημείωσε ότι υπάρχει θετικός ρυθμός στο 3,3% το πρώτο εξάμηνο, τριπλάσιος από την ευρωζώνη, παρά την επιβράδυνση. Επισήμανε παράλληλα ότι η ανεργία είναι χαμηλότερη από 7% η οποία επιβεβαιώνει και στόχο της κυβέρνησης να κάνει λόγο για συνθήκες πλήρους απασχόλησης. Ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι υπάρχει σημαντικό πλεόνασμα το οποίο έχει ενισχυθεί, ο πληθωρισμός είναι 0,5% ο οποίος είναι πολύ χαμηλός και το δημόσιο χρέος είναι πλέον στο 96% παρουσιάζοντας πτωτική ταση. Είναι σημαντικό ανέφερε, ότι τα έσοδα κράτους έχουν σημαντική αύξηση και ότι ο ρυθμός αύξησης των δαπανών είναι μισός σε σχέση με τα έσοδα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, στο πλαίσιο της συνεδρίας το υπουργικό ενημερώθηκε ότι έχει εγκριθεί η  πρόταση για να ξεκινήσει η διδασκαλία της αραβικής γλώσσας στα κρατικά ινστιτούτα επιμόρφωσης.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ