ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:45
19°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Real Estate

360: Αύγουστο παραδίδονται τα πρώτα διαμερίσματα

Newsroom K

Το κτήριο αποτελείται από 34 ορόφους και διαθέτει 120 διαμερίσματα

Αρχές Αυγούστου ξεκινά η παράδοση των πρώτων διαμερισμάτων του κτηρίου 360 στο κέντρο της Λευκωσίας, ενώ μέχρι τέλος του 2019 αναμένεται να παραδοθούν όλα τα διαμερίσματα του κτηρίου. Η «Κ» ξεναγήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του κτηρίου, το οποίο περιλαμβάνει 120 διαμερίσματα, 34 ορόφους, είναι ύψους 135 μέτρων και είναι το ψηλότερο κτήριο στην Λευκωσία αλλά και στην Κύπρο, την δεδομένη στιγμή . Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες άρχισαν το 2016 ενώ εκτιμάται ότι μέχρι τέλος του 2016 θα παραδοθούν όλα τα διαμερίσματα. Διαθέτει επίσης 25 χιλιάδες τ.μ δομήσιμο εμβαδόν και 9 χιλιάδες τ.μ στα υπόγεια. Μέχρι στιγμής έχει πωληθεί το 50% του συνόλου των διαμερισμάτων, με την πλειοψηφία των αγοραστών να είναι Κύπριοι.Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσοχός, ιδρυτής της κατασκευαστικής εταιρείας, οι τιμές είναι προσιτές και συγκριτικά δεν απέχουν από τις τιμές άλλων ακινήτων στην αγορά. Παρέθεσε μάλιστα και συγκεκριμένο παράδειγμα ενός καινούργιου διαμερίσματος στην Ακρόπολη το οποίο κοστολογείται στις 2,500 το τ.μ. Ένα ανάλογο διαμέρισμα στο 360 κοστολογείται στις 3,400 χιλιάδες, αν και περιλαμβάνει περισσότερα χαρακτηριστικά τα οποία ως είναι λογικό ανεβάζουν την τιμή.

Οι τιμές των διαμερισμάτων ξεκινούν από 250 χιλιάδες ευρώ για διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου, 280 χιλιάδες για διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων και 350 χιλιάδες ευρώ για διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων.

Τα χαρακτηριστικά του κτηρίου

Το 360, είναι μια επένδυση 80 εκατ., ευρώ, Είναι ύψους 135 μέτρων, έχει 34 ορόφους, 120 διαμερίσματα, 3 καταστήματα, 2 εστιατόρια, πισίνα γυμναστήριο, σαλόνι για εκδηλώσεις και τρία υπόγεια με 320 χώρους στάθμεσης και αποθήκες. Στον 33ο και 34ο όροφο χωροθετούνται το εστιατόριο και το κλαμπ του κτηρίου, το οποίο θα είναι ανοικτό τόσο για τους ένοικους όσο και για τους επισκέτπες του κτηρίου. Στο ισόγειο του κτηρίου θα υπάρχουν εμπορικά καταστήματα, ενώ μέχρι στιγμής έχει κλείσει μια εμπορική επωνυμία καλλυντικών, τα Sephora. Στο δέκατο όροφο, βρίσκεται η πισίνα του κτηρίου η οποία θα χρησιμοποιείται μόνο από τους ενοίκους του κτηρίου. 

Το εστιατόριο θα έχει το δικό του λόμπυ και τους ανελκυστήρες. Ο 31ος όροφος συγκεντρώνει όλες τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις, όπως θερμάνσεις, αντλίες νερού και ντεπόζιτα. Το κτήριο διαθέτει τρία υπόγεια με 325 θέσεις στάθμευσης συνολικά. 

Όπως τονίστηκε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον CEO της εταιρείας Γιώργο Χρυσοχό, το κτήριο 360 είναι ιδιαίτερα φιλικό στο περιβάλλον με πιστοποιητικό ενεργειακής κλάσης Α και ειδικές μονώσεις, τριπλά τζάμια, φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης, συστήματα διαλογής σκουπιδιών, στοιχεία τα οποία μειώνουν το ενεργειακό αποτύπωμα του κτηρίου. Στην οροφή του κτηρίου αναμένεται ότι θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά συστήματα τα οποία θα χρησιμοποιούνται για τις ενεργειακές ανάγκες του κτηρίου. Ο ιδρυτής της εταιρείας Κυριάκος Χρυσοχός, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πυρασφάλεια του κτηρίου Όπως ανέφερε στο υπόγειο έχουν εγκαταστήσει δεξαμενή νερού χωρητικότητας 200 κυβικών μέτρων, η οποία θα είναι συνδεδεμένη με σωλήνες πίεςσης σε όλο το κτήριο ώστε μόλις εκδηλωθεί καπνός να ενεργοποιηθούν τα sprinklers που υπάρχουν μέσα στο κτήριο.

Επιπλέον όλο το κτήριο είναι χωρισμένο σε πυροδιαμερίσματα για να αποτρέπεται η μετάδοση πυρκαγιάς. Ανέφερε επίσης ότι έχουν τοποιετηθεί πυράντοχες θύρες στις εισόδους των διαμερισμάτων και όλων των κοινόχρηστων χώρων.

 

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ