ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:45
18°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Real Estate

Aντιδράσεις προκαλεί το Larnaka Tower

Newsroom K

Δεν προηγείται μελέτη στρατηγικών επιπτώσεων για τους πύργους σε Λάρνακα και Λεμεσό, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

Πάγωμα των διαδικασιών αδειοδότησης των ψηλών κτηρίων ζητά το Κίνημα Οικολόγων, και ζητά την εκπόνηση γενικής πολιτικής για την ανάπτυξη των ψηλών κτηρίων. Με αφορμή την έναρξη των εργασιών για το Larnaka Tower στην παραλία των Φοινικούδων, οι Οικολόγοι αναφέρουν ότι δεν προηγήθηκε μελέτη επιπτώσεων για το σύνολο των έργων. Πάντως έχει ήδη οριστεί δημόσια ακρόαση για το έργο στις 5 Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Ρώσου επιχειρηματία Lanomex Ltd, πρότεινε στον δήμο Λάρνακας να καταβάλει άμεσα το ποσό των 3,5 εκατ., ευρώ για το κτήμα του δήμου ώστε να προχωρήσει η μεταβίβαση στην εταιρεία. Το θέμα θα πρέπει να περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο. Σημειώνεται επίσης ότι η εταιρεία θα δεσμευτεί για έργα ύψους 1,2 εκατ., ευρώ στην περιοχή της Λάρνακας.

Η επένδυση του Ποταπένκο αφορά τον χώρο του παλαιού δημαρχείου, στον οποίο θα ανεγερθεί ξενοδοχείο δέκα ορόφων και σε διπλανό τεμάχιο θα ανεγερθεί πολυώροφο κτήριο για οικιστική χρήση. 

Η ανακοίνωση των Οικολόγων

«Τον περασμένο Σεπτέμβριο το Υπουργείο Εσωτερικών είχε εξαγγείλει την εκπόνηση μελέτης στρατηγικών επιπτώσεων στο περιβάλλον από την ανέγερση ψηλών κτιρίων (πύργων).

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είχαμε ζητήσει να παγώσουν οι διαδικασίες της αδειοδότησης των ψηλών κτιρίων μέχρι την εκπόνηση γενικής πολιτικής για την ανάπτυξη των ψηλών κτιρίων που να λαμβάνει υπόψη τις συγκοινωνιακές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και άλλες επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης κι αυτής της πυρασφάλειας.

Δυστυχώς ούτε η Κυβέρνηση ούτε οι πολεοδομικές αρχές (Τμήμα Πολεοδομίας, Δήμοι) έχουν λάβει υπόψη τις απόψεις μας.

Σήμερα μάθαμε ότι ξεκινά το Larnaka Tower, ένα μεγαθήριο ύψους 110 μέτρων στην παραλία των Φοινικούδων, με παρέμβαση – μάλιστα – του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας όπως λέγεται.

Μάλιστα έχει καθοριστεί η 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, για τη δημόσια διαβούλευση για το έργο.

Δημόσια διαβούλευση όμως για τα σχέδια και προγράμματα που αφορούν τα ψηλά κτίρια δεν έγινε, ούτε έγινε μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον για το σύνολο των έργων, καταλήγουν οι Οικολόγοι.

Η Κυπριακή Δημοκρατία παραβιάζει τη σχετική Ευρωπαϊκή οδηγία, αντιγράφοντας τα χειρότερα παγκόσμια παραδείγματα, προς όφελος και πάλι μιας μικρής ομάδας επιχειρηματιών, φίλων της εξουσίας.

Με την ανάληψη των καθηκόντων των νέων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα προβεί σε καταγγελία στα αρμόδια όργανα για την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.»

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ