ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:44
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Τα βρήκαν ΕΤΥΚ και Τράπεζα Κύπρου

Newsroom K

Η Συντεχνία συμφώνησε για μειωμένες οριζόντιες αυξήσεις μέχρι και το 2020 - Μπήκε και απόδοση στην εξίσωση

Σε ένα «κράμα» μεταξύ οριζοντίων και βάσει αποδοτικότητας αυξήσεων συμφώνησαν Τράπεζα Κύπρου και Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου. Ωστόσο, η ΕΤΥΚ άλλαξε τη θέση που κρατούσε εδώ και χρόνια και συμφώνησε πρώτον σε μειωμένη οριζόντια προσαύξηση για όλους τους υπαλλήλους της και δεύτερον στην παραχώρηση πλέον της οριζόντιας, ενός ποσού που θα παραχωρείται βάσει της απόδοσης του υπαλλήλου.

Το πως θα παραχωρείται ακριβώς, θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες. Η ΕΤΥΚ αναφέρει σε εγκύκλιό της πως πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 13/12/2019, οι Γενικές Συνελεύσεις των μελών της στην Τράπεζα Κύπρου σε όλες τις Επαρχίες, με θέμα την έγκριση της συμφωνίας για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης της Οργάνωσής μας με την Τράπεζα Κύπρου για τα έτη 2018 - 2020. Οι τραπεζοϋπάλληλοι ενέκριναν τη συμφωνία με ποσοστό πέραν του 98%.

Η συμφωνία αυτή προβλέπει μεταξύ άλλων για το 2019 μια ισόποση αύξηση για όλους τους υπαλλήλους της τράπεζας ίση με €115,00 το μήνα. Το ίδιο θα ισχύει και για το 2020. Η ρύθμιση αυτή δεν καταργεί τις υφιστάμενες μισθολογικές κλίμακες και η αύξηση (€115 + €115) θα είναι εντός των συμφωνημένων με την ΕΤΥΚ κλιμάκων και στην οποία είναι τοποθετημένος ο κάθε υπάλληλος ανάλογα με το βαθμό του. "Με αυτή τη συμφωνία ευεργετούνται ιδιαίτερα οι χαμηλόμισθοι συνάδελφοι τόσο άμεσα όσο και μακροχρόνια", αναφέρει η Ένωση.

Βάσει της επίσημης ανακοίνωσης, σημαντική πρόνοια της Συλλογικής Σύμβασης είναι ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2020, η Τράπεζα πρέπει να προχωρήσει στη συμπλήρωση των κενών Οργανικών Θέσεων (θέσεις προαγωγής) που θα υπάρχουν (κενές) τη δεδομένη στιγμή. Επίσης το Ταμείο Προνοίας από το 2021 θα επανέλθει στο 9%.

"Με τη συμφωνία επαναβεβαιώνεται η θέση ότι οι μεταξύ μας συμφωνίες ΕΤΥΚ – Τράπεζας Κύπρου εξακολουθούν να ισχύουν με βάση και τις νέες πρόνοιες της Συλλογικής Σύμβασης 2018 -2020 και τονίζεται η προσήλωση των δύο μερών στην τήρηση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, κάτι το οποίο αποτελεί το εχέγγυο για την πιστή τήρηση των συμφωνιών και τη διασφάλιση της εργατικής ειρήνης την επόμενη, ιδιαίτερα κρίσιμη και καθοριστική για την Τράπεζα και το χώρο μας, διετία", τονίζεται στην ανακοίνωση.

Καταληκτικά, αναφέρει το εξής: "Ελπίζουμε, ότι, και οι υπόλοιπες Τράπεζες θα επιδείξουν την ίδια ωριμότητα και υπευθυνότητα, και να καταλήξουμε σε συμφωνία διασφαλίζοντας για το επόμενο χρονικό διάστημα την εργατική ειρήνη, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ