ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:54
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Άγκυρα και τ/κ ηγεσία εστιάζουν στην επίθεση στην Λεμεσό

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η επίθεση στην Λεμεσό λειτούργησε υποστηρικτικά για το έργο τόσο της Άγκυρας όσο και της τ/κ Δεξιάς

Η επίθεση που δέχθηκε ένα τέμενος στην Λεμεσό υπήρξε αφορμή για να εκφράσουν οργή και αγανάκτηση Τουρκία και τουρκοκυπριακή ηγεσία για την στάση που τηρεί η ε/κ πλευρά στις σχέσεις της με την δεύτερη μεγαλύτερη κοινότητα του νησιού και την θρησκεία του Ισλάμ.

Η αντίδραση της Άγκυρας

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοινωθέν για την επίθεση στην Λεμεσό και τόνισε ότι συμμερίζεται τις απόψεις και την αγανάκτηση της τ/κ πλευράς για την νέα εξέλιξη. Σε γενικές γραμμές, το τουρκικό ανακοινωθέν εμπεριείχε τις γνωστές θέσεις της Άγκυρας στις σχέσεις της με την ε/κ πλευρά.

Για το όλο ζήτημα, στην Άγκυρα τοποθετήθηκε και ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Ομέρ Τσελίκ.

Το «προεδρικό»

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, σε σχετική δημόσια δήλωση ζήτησε από την ε/κ ηγεσία να προχωρήσει άμεσα σε έρευνα και να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης τους παράγοντες που ευθύνονται.

Οι κύκλοι της ε/κ ηγεσίας και οι τ/κ υποστηρικτές της λύσης προσέγγισαν θετικά και πρόβαλλαν στα τ/κ μέσα ενημέρωσης την σχετική τοποθέτηση της ηγεσίας του Νίκου Αναστασιάδη για το περιστατικό στην Λεμεσό.

Η τ/κ Δεξιά

Ο «Πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ και οι εκπρόσωποι του «κυβερνόντος» Κόμματος Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) έσπευσαν να επωφεληθούν πολιτικά από την νέα εξέλιξη για να εκπέμψουν τις γνωστές θέσεις που στρέφονται κατά της ε/κ ηγεσίας.

Σε αυστηρό ύφος ήταν και η σχετική τοποθέτηση του «Υπουργού Εξωτερικών», Κουντρέτ Όζερσαϊ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι στην ε/κ ηγεσία υπάρχουν «οπισθοδρομικές» φωνές που επιτίθενται σε μνημεία και σύμβολα των τ/κ και της μουσουλμανικής θρησκείας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Μουφτής της Κύπρου, στην νέα εξέλιξη επέλεξε να διαφοροποιήσει την θέση του και να προχωρήσει σε διαβήματα μέσα από την συνεργασία που διατηρεί με τους εκπροσώπους των διάφορων θρησκειών και ομάδων της Κύπρου.

Σε γενικές γραμμές, η επίθεση στην Λεμεσό λειτούργησε υποστηρικτικά για το έργο τόσο της Άγκυρας όσο και της τ/κ Δεξιάς, η οποία το τελευταίο διάστημα επιχειρεί να εκπέμψει μηνύματα που στρέφονται κατά του οράματος της επανένωσης της Κύπρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ