ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Πολιτική

N. Χριστοδουλίδης: Στόχος η προώθηση της πολιτιστικής διπλωματίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνίσταται στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής ήπιας ισχύος

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης κήρυξε το βράδυ της Παρασκευής 906/09), στην γενέτειρα του Γεροσκήπου, την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ιεροκήπια» που οργανώνει ο δήμος Γεροσκήπου για 25η χρονιά.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Χριστοδουλιδης υπογράμμισε ότι η προώθηση της πολιτιστικής διπλωματίας αποτελεί ένα από τους βασικούς στόχους της Κυβέρνησης.

Η πολιτιστική διπλωματία, συμπλήρωσε, συνίσταται στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής ήπιας ισχύος μέσω στοιχείων όπως η γλώσσα, οι τέχνες, η ιστορία, η γαστρονομία και γενικότερα τα ήθη , τα έθιμα και οι παραδόσεις ενός λαού.

Η αξιοποίηση της, συμπλήρωσε, μέσω συγκεκριμένων δράσεων ευνοεί την επίτευξη των γενικότερων στόχων της εξωτερικής πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης συνεχάρη τον δήμο Γεροσκήπου για την συνέχιση της παράδοσης των «Ιεροκηπίων».

Στον δικό του χαιρετισμό, ο δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε ότι ο δήμος πιστός στη διακηρυγμένη του πολιτική, επενδύει στην παράδοση, την τέχνη και τον πολιτισμό μέσα από τις εκδηλώσεις «Ιεροκήπια».

Φέτος, συμπληρώνονται 25 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Γεροσκήπου. Όλα αυτά τα χρόνια, ο πολιτισμός, με κορωνίδα τα «Ιεροκήπια», αποτελούσε κινητήρια δύναμη της αναβάθμισης του επιπέδου ζωής στην πόλη , επεσήμανε ο κ. Παυλιδης ο οποίος συμπλήρωσε ότι αξιοποιώντας την εμπειρία είκοσι πέντε χρόνων, θα συνεχίσουν και στο μέλλον, με αγάπη και πάθος, με σχέδιο και γνώση, να εργάζονται για να οικοδομήσουν τη Γεροσκήπου της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Στην έναρξη των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και την Κατερίνα Παράσχου στο τραγούδι και ένα εκλεκτό επιτελείο μουσικών υπό τη διεύθυνση του Άδμητου Πιτσιλλίδη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ