ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ: Eν πιο εύκολο να μαζεύκω ψήφους

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δείτε το βίντεο

Μήνυμα ενότητας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Μαζί με τον Υπουργό Γεωργίας περιόδευσαν σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων στο χωριό Στατός- Άγιος Φώτιος.  

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε την ικανοποίησή του που και νέοι άνθρωποι ασχολούνται με την γεωργία, σημειώνοντας ότι αυτό αποτελεί ευλογία για τον τόπο. Όραμα του, συμπλήρωσε, είναι να δημιουργηθεί μια καλύτερη Κύπρος. Μια χώρα, συμπλήρωσε, καλύτερη για όλους τους πολίτες της που θα δημιουργεί ευκαιρίες. Πιστεύω στην καλύτερη Κύπρο, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο οποίος κάλεσε όλους να αφήσουν πίσω πράγματα που δημιούργησαν προστριβές και διενέξεις. Χρειάζεται μια εθνική συνεννόηση, συνέχισε, προκειμένου, να επιτευχθεί ο στόχος του ταμείου ανάκαμψης μέσα από το οποίο θα δημιουργηθεί η Κύπρος του αύριο. Χρειάζεται συνεργασία, ανέφερε, και της κοινωνίας και των πολιτικών δυνάμεων. Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά κόμματα, κατέληξε, αλλά το μεγαλύτερο κόμμα όλων είναι η Κύπρος και θα εργαστούμε, ανέφερε, για μια καλύτερη Κύπρο για τα παιδιά μας.  

Ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής ανέφερε ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να γνωρίσεις τα προβλήματα των αγροτών είναι να βρεθείς κοντά τους και αυτός ήταν ο βασικός στόχος της σημερινής περιοδείας. Ο κ. Καδής στάθηκε ιδιαίτερα στην επίσκεψη σε ένα χώρο, στο παλιό χωριό Στατός όπου παρασκευάζονται χαλούμια με τον παραδοσιακό τρόπο. Είδαμε στοιχεία τα οποία θα βοηθήσουν, συμπλήρωσε, στο να τεκμηριωθούν κάποιες βελτιώσεις στο φάκελο του χαλουμιού και οι οποίες θα διευκολύνουν το έργο όλων των τυροκόμων. Τα χαρακτηριστικά αυτά είναι της παράδοσης, είπε, που θα βοηθήσουν καλύτερα στην τεκμηρίωση των αλλαγών αυτών.  

Οι κ.Νεοφύτου και Καδής επισκέφθηκαν φυτείες κερασιών και άλλες φρουτοκαλλιέργειες, αλλά και μονάδες μεταποίησης και παρασκευής χαλουμιών, τσαμαρέλας, ελαιόλαδου  και τραχανά.  

O πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν έμεινε όμως, μέχρι εκεί. Ανέβηκε και ο ίδιος σε σκάλα για να κόψει κεράσια. « Eν πιο εύκολο να μαζεύκω ψήφους παρά κεράσια. Εν δύσκολη τούτη η δουλειά», ανέφερε με χιούμορ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Δείτε το βίντεο:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ