ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:24
31°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Αδέσποτο πλοίο το ιρανικό τάνκερ στην αν. Μεσόγειο

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Το τελευταίο στίγμα του εντοπίζεται είναι ανοιχτά της κατεχόμενης Καρπασίας

Συνεχίζεται η περιπλάνηση του ιρανικού δεξαμενόπλοιου ADRIAN DARYA 1 στην ανατολική Μεσόγειο. Το τάνκερ που μεταφέρει 2,1 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου αλλάζει συνεχώς προορισμό, με άγνωστο το λιμάνι που θα δέσει.

Το Σάββατο το πρωί το ιρανικό τάνκερ εμφανιζόταν τα πλέει στην ενδιάμεση γραμμή των τουρκικών με τα βόρεια κατεχόμενα παράλια της Κύπρου, με δηλωμένο τελικό προορισμό το λιμάνι του Ισκεντερούν της Τουρκίας. Το Σάββατο το απόγευμα το τάνκερ ενώ είχε περάσει τον Απόστολο Ανδρέα πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών και πορεία προς νότια, πλέοντας σε κοντινή απόσταση από τη χερσόνησο της Καρπασία. Το τελευταίο στίγμα του τάνκερ εντοπίζεται 40 ναυτικά μίλια ανοιχτά της κατεχόμενης Βοκολίδας.

Η αλλαγή πορείας του πλοίου

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να προειδοποιούν για κυρώσεις σε περίπτωση που επιτραπεί ο ελλιμενισμός του τάνκερ σε κάποιο λιμάνι της Μεσογείου. Χθες ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο μέσω Twitter είχε αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες το τάνκερ στην Ταρτούς της Συρίας. «Ελπίζω ότι θα αλλάξει πορεία», ανέφερε ο Πομπέο μέσω Twitter.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ