ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Πολιτική

ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος παραδέχεται αποτυχία να πείσει Ε.Ε και ΟΗΕ

Newsroom K

Το ΑΚΕΛ σχολιάζει τη συνέντευξη Αναστασιάδη στην «Κ» περί διαρροών από ΟΗΕ

Ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λευκωσίας - Κερύνειας Χρίστος Χριστοφίδης, με γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι κατά τη σημερινή συνέντευξη του κ. Αναστασιάδη στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Πρόεδρος ισχυρίζεται τα Ηνωμένα Έθνη διαρρέουν ή δηλώνουν ένα εντελώς διαφορετικό αφήγημα από το δικό του. Επίσης, μας προβληματίζουν οι παραδοχές Αναστασιάδη για την αναποτελεσματικότητα και απροθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσει την προκλητικότητα της Τουρκίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η ομολογία ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν πολύ διαφορετική ανάγνωση των γεγονότων που σημάδεψαν την πορεία του κυπριακού πρέπει να προβληματίσει και να μας ανησυχήσει. Εάν όπως ο κ Αναστασιάδης ισχυρίζεται τα Ηνωμένα Έθνη διαρρέουν ή δηλώνουν ένα εντελώς διαφορετικό αφήγημα από το δικό του μπορεί να συμβαίνουν δύο πράγματα: είτε τα Ηνωμένα Έθνη λένε την αλήθεια οπόταν οι χειρισμοί μας υπήρξαν τουλάχιστο άστοχοι, είτε τα Ηνωμένα Έθνη παρά την προκλητικότητα και αδιαλλαξία της Τουρκίας την καλύπτουν, κάτι που πρέπει να προβληματίσει για την αποτελεσματικότητα των χειρισμών στο να καταδείξουμε και να πείσουμε για αυτά που θεωρούμε ότι έγιναν.

Επισημαίνουμε ότι μέχρι πολύ πρόσφατα εκφράζαμε πλήρη σεβασμό όλοι εδώ στην Κύπρο προς το ΓΓ του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες, τον οποίο κάποιοι αποκαλούσαν «σοφό» και απόλυτα έντιμο, ιδιαίτερα μετά την τοποθέτηση του για την ανάγκη δημιουργίας ενός «κανονικού κράτους» στην Κύπρο. Ο ΓΓ ήταν ο ίδιος παρόν σε όλες τις κρίσιμες φάσεις του κυπριακού τα τελευταία χρόνια. Πως γίνεται ξαφνικά να «διαρρέει» ψέματα με αλλότρια κίνητρα;

Μας προβληματίζουν επίσης οι παραδοχές Αναστασιάδη για την αναποτελεσματικότητα και απροθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσει την προκλητικότητα της Τουρκίας. Υπενθυμίζουμε ότι παρά το γεγονός ότι η Τουρκία αλωνίζει στην ΑΟΖ μας η ΕΕ επέβαλε κυρώσεις σε δύο υπαλλήλους της TPAO αποφεύγοντας οποιοδήποτε άλλο μέτρο. Τα δε Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν καν ασχοληθεί με το θέμα. Οι διαπιστώσεις Αναστασιάδη πρέπει να γίνουν από εκτιμήσεις επιτέλους πράξεις, γιατί εμφανώς πλέον η εξωτερική μας πολιτική δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, δεν επιτυγχάνει να προστατεύσει την πατρίδα, το λαό μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ