ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:14
32°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Ακιντζί: Στο Βερολίνο προέκυψε νέα ευκαιρία για λύση

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Προσβλέπει σε Πενταμερή διάσκεψη μετά τις «εκλογές» και το Brexit o ο Τ/κ ηγέτης

Μια νέα ευκαιρία προέκυψε από την τριμερή συνάντηση του Βερολίνου, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος ανέφερε ότι μετά τις «προεδρικές εκλογές» και την ολοκλήρωση του Brexit αναμένει να συμβάλουν όλες οι πλευρές ώστε να πραγματοποιηθεί μια πενταμερής διάσκεψη, όπως αναφέρεται και στη δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ στο Βερολίνο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στο πλαίσιο περιοδείας του σε διάφορα χωριά χθες – όπως συνηθίζει να κάνει τα Σαββατοκύριακα το τελευταίο διάστημα – ο κ. Ακιντζί μίλησε για το Κυπριακό με πολίτες και τους είπε ότι μετά το σχέδιο Ανάν και το Κραν Μοντάνα «στο Βερολίνο προέκυψε μια νέα ευκαιρία για λύση».

Μετά τις «εκλογές» στο ψευδοκράτος και το Brexit, συνέχισε, «και μετά από μια καλή προετοιμασία όλων των πλευρών, ο ΓΓ του ΟΗΕ είναι πρόθυμος να αναλάβει πρωτοβουλία για μια πενταμερή συνάντηση, πράγμα που αποτελεί σημείο και της δήλωσης του Βερολίνου. Γι’ αυτό, όχι μόνο η τ/κ πλευρά, όλες οι πλευρές πρέπει να συμβάλλουν».

Οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για κάθε πλευρά στην Κύπρο από τη μη λύση, καθιστούν πλέον ανάγκη την επίλυση του Κυπριακού όχι μόνο για την τ/κ και την ε/κ κοινότητα, αλλά για όλους στην περιοχή, πρόσθεσε ο κ. Ακιντζί.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της συνάντησης στο Βερολίνο των δύο ηγετών με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο Μουσταφά Ακιντζί σημείωσε ότι στόχος είναι πλέον μια στρατηγική συμφωνία με μια διαδικασία που δεν θα είναι ανοικτού τέλους, θα επικεντρώνεται στο αποτέλεσμα και δεν θα αποτελεί επανάληψη παλιών διαδικασιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Λετε να ειναι τοσο βλακες οι ελληνοκυπριοι που θα παραδωσουν τα ενεργειακα κοιτασματα στους τουρκους με την υπογραφη τους;

Ντόμπρος Kελαήδης
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ