ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Πολιτική

Αναβολή στην απόφαση «δικαστηρίου» για τη θητεία Ακιντζί

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, δεν έγινε γνωστό πότε το «δικαστήριο» θα ανακοινώσει την απόφασή του

Το «συνταγματικό δικαστήριο» ανέβαλε επ’ αόριστον τη λήψη απόφασης στην υπόθεση αγωγής που κατέθεσε το Κόμμα Αναγέννησης για ακύρωση της απόφασης (της «βουλής») για επιμήκυνση της θητείας του Μουσταφά Ακιντζί στην «προεδρία» μέχρι τις 11 Οκτωβρίου που θα γίνουν οι «προεδρικές εκλογές».

Όπως αναφέρεται στον τ/κ Τύπο σήμερα, δεν έγινε γνωστό πότε το «δικαστήριο» θα ανακοινώσει την απόφασή του. Το Κόμμα Αναγέννησης θεωρεί ότι η επιμήκυνση της θητείας του κ. Ακιντζί στη «προεδρία» αντιβαίνει στο «σύνταγμα».

Η χθεσινή διαδικασία στο «συνταγματικό δικαστήριο» διήρκεσε από τις 9:30 το πρωί μέχρι τις 13:15. Ο πρόεδρος του ΚΑ, Ερχάν Αρικλί δήλωσε ότι οι δύο πλευρές παρουσίασαν τις θέσεις τους και ο ίδιος αναμένει πως το «δικαστήριο» θα πάρει την ενδεικνυόμενη απόφαση.

Υποστήριξε το επιχείρημά του ότι η «βουλή» με την απόφαση για επιμήκυνση της θητείας του «προέδρου» μέχρι να γίνουν οι αναβληθείσες για έξι μήνες «προεδρικές εκλογές», «υπερέβη τις εντολές που έχει» και δεν είναι στην αρμοδιότητα της «βουλής» - όπως είπε – να σχολιάζει ή να ερμηνεύει το «σύνταγμα».

Το «σύνταγμα» πρόσθεσε, προνοεί ότι έπρεπε να γινόταν «εκλογές» εντός 45 ημερών για την αναπλήρωση της θέσης του «προέδρου», από την στιγμή που η θητεία έχει ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πανδημίας η «βουλή» στις 19 του περασμένου Μάρτη αποφάσισε με 41 ψήφους υπέρ και 2 εναντίον, την αναβολή των «προεδρικών εκλογών» που επρόκειτο να γίνουν στις 26 Απριλίου, για έξι μήνες στις 11 Οκτωβρίου. Είχε επίσης αποφασιστεί μέχρι τότε να συνεχίσει τη θητεία του ο Μουσταφά Ακιντζί.

Οι δύο εναντίον ψήφοι ήταν των «βουλευτών» του Κόμματος Αναγέννησης το οποίο προσέφυγε στο «συνταγματικό δικαστήριο» στις 27 Απριλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ