ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:15
30°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Αναδιπλώνονται για τους αποστάτες μετά τον σάλο

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Το ΑΚΕΛ δεν θα ψηφίσει παράδοση της έδρας στο κόμμα, εκεί προσανατολίζεται και το ΔΗΚΟ

Το ΑΚΕΛ δεν προτίθεται να ψηφίσει την τροπολογία Μιχάλη Γιωργάλλα που προνοεί όπως η έδρα παραμένει στο κόμμα, στο ενδεχόμενο αποχώρησης του βουλευτή από τον πολιτικό σχηματισμό. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στην «Κ» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Λουκαϊδης, το κόμμα εξακολουθεί να υποστηρίζει πως για λόγους δεοντολογίας και πολιτικής ηθικής, η έδρα θα πρέπει να ανήκει στο κόμμα όταν ένας βουλευτής αποφασίσει να ανεξαρτητοποιηθεί. Σημειώνει ωστόσο πως κάτι τέτοιο δεν πρέπει να ρυθμιστεί νομικά, αλλά να εναπόκειται στον ίδιο τον βουλευτή να το κάνει, χωρίς να εκδιώχνεται.

Με την απόφαση του ΑΚΕΛ φαίνεται να αλλάζουν τα δεδομένα. Ήδη και στο ΔΗΚΟ κάνουν δεύτερες σκέψεις δεδομένου ότι όλοι σχεδόν οι βουλευτές του κόμματος διαφωνούν με την εν λόγω ρύθμιση. Ο Πανίκος Λεωνίδου το έχει εκφράσει επισήμως, όπως επίσης και ο Μαρίνος Μουσιούττας ο οποίος σε αναρτήσεις του κάνει λόγο για πολιτικό σκοταδισμό. Διαφωνίες εκφράζουν οι Ζαχαρίας Κουλίας, Παύλος Μυλωνάς Άγγελος Βότσης και Γιώργος Προκοπίου. Κάτι τέτοιο καταδεικνύει πως δύσκολα θα περάσει μία τέτοια θέση από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Αντιδράσεις και στον ΔΗΣΥ

Στον ΔΗΣΥ υποστηρίζουν δημοσίως πως η έδρα ανήκει στο κόμμα και όχι στον βουλευτή. Σημειώνουν πως η εν λόγω τροπολογία αφορά μόνο αυτούς που αυτόβουλα αποχωρούν από το κόμμα και όχι τους διαγραφέντες. Με δεδομένες τις τελευταίες τοποθετήσεις τους, φαίνεται πως θα στηρίξουν την εν λόγω τροπολογία μαζί με την Αλληλεγγύη αν βεβαίως περάσει από την κοινοβουλευτική ομάδα. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ συνεδριάζει την Πέμπτη το μεσημέρι και εκεί οι βουλευτές του κόμματος θα συζητήσουν το θέμα. Ήδη κάποιοι εκφράζουν ανησυχίες ότι το κόμμα παρουσιάζεται ασυνεπές, δεδομένου ότι κατά τα άλλα υποστηρίζει την οριζόντια ψηφοφορία και βάσει του καταστατικού έχουν αριστίνδην υποψηφίους βουλευτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ