ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:24
31°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Αναστασιάδης: Ο Ιωνάς ήταν εκ των πιο αποτελεσματικών και εργατικών Υπουργών

Newsroom K

Με ιδιαίτερη λύπη όπως ο ίδιος δήλωσε, αποχαιρέτησε τον Ιωνά Νικολάου

Ο Ιωνάς Νικολάου ήταν ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και εργατικούς Υπουργούς, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, την τελευταία στην οποία συμμετείχε ο κ. Νικολάου πριν την αποχώρησή του από το αξίωμα του Υπουργού.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο με ποια συναισθήματα αποχαιρετά τον Ιωνά Νικολάου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε: «Χωρίς αμφιβολία με ιδιαίτερη λύπη. Είναι ένας στενός συνεργάτης εδώ και δεκαετίες οφείλω να πω, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι σαν Υπουργός ήταν ένας από τους πιο αποτελεσματικούς, τους πιο εργατικούς».

Πρόσθεσε πως αυτό θα διαφανεί και από τη δημοσιογραφική διάσκεψη του κ. Νικολάου αλλά «και τη μεγάλη μεταρρύθμιση (στον τομέα της δικαιοσύνης) για την οποία θέλω να ευελπιστώ ότι θα συναντήσω την κατανόηση και των κοινοβουλευτικών κομμάτων, έτσι ώστε να επιτύχουμε επιτέλους στον τομέα απονομής της δικαιοσύνης ταχύτητα για να θεωρείται ότι επιτέλους αποδίδεται. Δεν μιλούμε από πλευράς ποιότητας αλλά ταχύτητας», σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Παράλληλα ανέφερε πως «εις αυτό το πεδίο δυστυχώς η πατρίδα μας βρίσκεται στην 28η θέση μεταξύ των κρατών της ΕΕ και στην 73η ανά το παγκόσμιο».

«Είναι μια εκ των ων ουκ άνευ μεταρρύθμιση, ριζοσπαστική, που δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ταχεία απονομή της δικαιοσύνης», σημείωσε.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου πως ήταν πολύ δύσκολο να βρει αντικαταστάτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «δεν νομίζω να ήταν όσο δύσκολο πιστεύετε. Δεν γνωρίζω τι εδιεδίδετο ή τι ελέγετο. Πήρα τις αποφάσεις μου, και όπως καλά γνωρίζετε ο νέος Υπουργός θα είναι ο κ. Γιώργος Σαββίδης, εν ενεργεία δικηγόρος με μια μακράν πείρα. Κατάγεται από οικογένεια δικαστικών. Γνωρίζει συνεπώς και τα προβλήματα της δικαιοσύνης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ