ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:44
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Άνοιξαν τα βιβλία συλλυπητηρίων σε Προεδρικό και ΑΚΕΛ

Newsroom K

Αποχαιρετώ έναν πολιτικό άντρα, έναν φίλο, έναν πολιτικό «αντίπαλο» έγραψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Άνοιξε το πρωί στα κεντρικά γραφεία του ΑΚΕΛ το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Από το πρωί βρίσκονται στα γραφεία του ΑΚΕΛ βουλευτές και στελέχη, καθώς και φίλοι του κόμματος, αλλά και μέλη του διπλωματικού σώματος, υπογράφοντας το βιβλίο συλλυπητηρίων δίπλα από τη φωτογραφία του εκλιπόντα.

Το κλίμα στα γραφεία του ΑΚΕΛ είναι πένθιμο, ενώ δεν λείπουν και οι στιγμές συγκίνησης με απλό κόσμο να κλαίει μπρος στη φωτογραφία του Δημήτρη Χριστόφια.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού υπέγραψε πρώτος γράφοντας πως η Κύπρος έχασε ένα μεγάλο πατριώτη. Το Λαϊκο Κίνημα ένα μεγάλο ηγέτη, έναν αγωνιστή κομμουνιστή έναν διεθνιστή». Ακολούθησαν τα μέλη της Γραμματείας του Πολιτικού Γραφείου Στέφανος Στεφάνου, Γιώργος Λουκαϊδής, Τουμάζος Τσελεπής και Νίκος Ιωάννου.

«Πάλεψε για δεκαετίες ολόκληρες για το καλό της Κύπρου και των ανθρώπων της, για τη δικαίωση της Κύπρου και του λαού της, για την επανένωση του τόπου μας. Σύντροφε Δημήτρη αναπαύσου εν ειρήνη. Πάλεψες πρόσφερες, δάκρυσες, μάτωσες, κράτησε ψηλά τα λάβαρα. Μας έδωσες το καλύτερο παράδειγμα. Χιλιάδες θα συνεχίσουμε τον αγώνα σου» ήταν ανάμεσα στα λόγια που έγραψε για τον τέως Πρόεδρο. 

Νίκος Αναστασιάδης:  Αποχαιρετώ έναν πολιτικό άντρα, έναν φίλο, έναν πολιτικό «αντίπαλο»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε σήμερα το Βιβλίο Συλλυπητηρίων, για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, το οποίο ανοίχθηκε στο ΑΚΕΛ.

Το κείμενο το οποίο υπέγραψε είναι το ακόλουθο:

«Εκφράζω τη βαθειά μου θλίψη γιατί σήμερα αποχαιρετώ έναν πολιτικό άντρα, έναν φίλο, έναν πολιτικό «αντίπαλο» που τον διέκρινε ο πατριωτισμός, το ήθος και η εντιμότητα.

Η ιστορία είναι ο αδέκαστος κριτής και είμαι βέβαιος πως θετική θα είναι η αποτίμηση της για την προσφορά του Δημήτρη Χριστόφια, σαν ηγέτη της Αριστεράς, σαν Βουλευτή, Προέδρου της Βουλής, Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και σαν Ανθρώπου».

Οι ηγεσίες ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχίας Πολιτών υπέγραψαν το Βιβλίο Συλλυπητηρίων

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, εξέφρασαν μέχρι το μεσημέρι στο Βιβλίο Συλλυπητηρίων οι ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, και Συμμαχία Πολιτών.

Στο Βιβλίο Συλλυπητηρίων, η ομάδα του ΔΗΣΥ αποτελούμενη από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Λευτέρη Χριστοφόρου, τους Αντιπροέδρους Γιώργο Γεωργίου και Νίκο Νουρή, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Νίκο Τορναρίτη και τον Εκπρόσωπο Τύπου Δημήτρη Δημητρίου, έγραψε πως «με σεβασμό και εκτίμηση στην πολιτική παρουσία και πορεία του Δημήτρη Χριστόφια στον τόπο και σημειώνοντας τον ανθρώπινο του χαρακτήρα, την τιμιότητα που τον διέκρινε και την αγάπη του για τον απλό άνθρωπο, ο Πρόεδρος, η ηγεσία και τα στελέχη του ΔΗΣΥ εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και την πολιτική οικογένεια του ΑΚΕΛ».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, έγραψε ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας υπηρέτησε την Κυπριακή Δημοκρατία, το ΑΚΕΛ και τον κυπριακό λαό από κάθε αξίωμα με το οποίο τιμήθηκε, με ειλικρίνεια και αφοσίωση. «Ειλικρινή συλλυπητήρια στο ΑΚΕΛ και στην οικογένεια του για τον αδόκητο χαμό του», έγραψε.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, έγραψε ότι «με βαθιά εκτίμηση και θλίψη εκ μέρους του Κ.Σ ΕΔΕΚ και του Σοσιαλιστικού Κινήματος της πατρίδας εκφράζω προς την οικογένεια του εκλιπόντος τέως ΓΓ του ΑΚΕΛ και Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς και στην ηγεσία του ΑΚΕΛ, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, έγραψε στο Βιβλίο ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας «υπηρέτησε με συνέπεια και εργατικότητα για μια ζωή την Κύπρο, το λαό της και το ΑΚΕΛ. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, ο Δημήτρης Χριστόφιας παρέμεινε σταθερά και αυστηρά προσηλωμένος στις ιδεολογικές του αρχές και αξίες. 'Εδωσε και έκανε ότι μπορούσε για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των αξιωμάτων που υπηρέτησε αλλά κυρίως στις προσδοκίες του κόσμου του ΑΚΕΛ».

Στις 11 άνοιξε το βιβλίο Συλλυπητηρίων στο Προεδρικό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε σήμερα το Βιβλίο Συλλυπητηρίων, για τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, το οποίο ανοίχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το Βιβλίο Συλλυπητηρίων υπέγραψαν επίσης οι Υπουργοί, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, οι Υφυπουργοί, οι Επίτροποι και άλλοι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης.

Το κείμενο το οποίο υπεγράφη είναι το ακόλουθο:

«Με βαρύ πένθος αποχαιρετούμε τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τιμούμε την προσφορά του προς την πατρίδα του Κύπρο από τις επάλξεις του Βουλευτή, του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και του Προέδρου της Δημοκρατίας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ