ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:37
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Άντρος: Απαράδεκτη η τοποθέτηση Τατάρ για τα οδοφράγματα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Οι εξετάσεις, στην Ε/κ πλευρά ξεπερνούν τις 2 χιλιάδες ημερησίως ενώ στην Τ/κ κοινότητα είναι πολύ λιγότερες, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Την λύπη του εξέφρασε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ για τις δηλώσεις του ψευδοπρωθυπουργού Ερσίν Τατάρ για το θέμα της διάνοιξης των οδοφραγμάτων χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την τοποθέτηση του. Σε δηλώσεις στην Πάφο ο κ. Κυπριανού είπε ότι ο κ.Τατάρ κρύβεται πίσω από το γεγονός ότι υπάρχει πολύ μικρός αριθμός κρουσμάτων στην Ε/Κ κοινότητα, όπως ανέφερε, για να επιμείνει στην μη διάνοιξη των οδοφραγμάτων.

Οι εξετάσεις, συνέχισε, στην Ε/κ πλευρά ξεπερνούν τις 2 χιλιάδες ημερησίως ενώ στην Τ/κ κοινότητα είναι πολύ λιγότερες.

Ανέφερε ακόμη την πάγια θέση του κόμματος του ότι θα πρέπει να ανοίξουν τα οδοφράγματα αλλά με τους απαραίτητους υγειονομικούς ελέγχους.

Χαρακτήρισε απαράδεκτη την προσέγγιση του κ. Τατάρ και ακολούθως ευχήθηκε όπως η πίεση που θα ασκηθεί από την Τ/κ κοινότητα να τους υποχρεώσει να δουν διαφορετικά το όλο ζήτημα. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να αυξηθεί η πίεση στον κ.Τατάρ για να αναγκασθεί να συνεργαστεί στο θέμα της διάνοιξης των οδοφραγμάτων.

Απαντώντας σε ερώτηση αν απέχουμε πολύ ακόμη από ενδεχόμενη επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό ο κ. Κυπριανού είπε ότι μέχρι τον Οκτώβρη δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα επανέναρξης διαπραγματεύσεων. Από το ποιος θα είναι ο νέος ηγέτης της Τ/κ κοινότητας, είπε, θα εξαρτηθεί και ποιες πιθανότητες θα υπάρξουν για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, συμπλήρωσε .

Την ίδια στιγμή συνέχισε,η δική μας πλευρά έχει την υποχρέωση να προετοιμάζει το κλίμα , να προετοιμάζει την κοινωνία για την ανάγκη επίλυσης του κυπριακού στην βάση του συμφωνημένου πλαισίου και να αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες έτσι ώστε όποιος και να είναι ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας να έχει κόστος εάν δεν συνεργαστεί για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

«Χρειάζεται άμεση ενίσχυση ΜμΕ με αύξηση ποσού στα 300 εκ.»

Χρειάζεται λήψη αποφάσεων για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού μετά από συνάντηση που είχε το πρωί με την ΠΟΒΕΚ Πάφου, προσθέτοντας πως τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων χρονίζουν και πως η κρίση με την πανδημία τα έχει επιδεινώσει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό .

Σε δηλώσεις του στην Πάφο, ο κ. Κυπριανού, που επισκέφτηκε το εμπορικό κέντρο της Πάφου συνοδευόμενος από στελέχη του ΑΚΕΛ, κάλεσε την κυβέρνηση να επεξεργαστεί μια λύση για το θέμα των ενοικίων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και την άμεση ενίσχυση τους με ένα ποσό κοντά στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Χρειάζονται αποφάσεις, οι οποίες πραγματικά να στηρίζουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συμπλήρωσε και επανέλαβε τη θέση του κόμματος του ότι η Πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να αυξήσει στα 300 εκατομμύρια, από τα 100 εκατομμύρια, το πακέτο ενίσχυσης των επιχειρήσεων αυτών και των αυτοεργοδοτουμένων.

Πρόσθετος δανεισμός συνέχισε, θα οδηγήσει τις επιχειρήσεις, που είναι υπερχρεωμένες, στην κατάρρευση.

Είπε ακόμη ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις αυτές είναι το πρόβλημα των ενοικίων χαρακτηρίζοντας ανεπαρκέστατο το νομοσχέδιο για τις φορολογικές ελαφρύνσεις των ιδιοκτήτων. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα αλλά θα πρέπει, συμπλήρωσε, να γίνουν και άλλα βήματα.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, για το οποίο είπε ότι το κόμμα του στηρίζει το αίτημα της ΠΟΒΕΚ, προκειμένου να παραμένουν κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.

Πρόσθεσε πως και στην Πάφο, αλλά και σε άλλες επαφές που είχε με μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυτές, έθεσαν έντονα το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή. Επιμένουν, συμπλήρωσε ο κ. Κυπριανού, ότι με βάση τα στοιχεία τους, η μείωση στα εισοδήματα τους, από το γεγονός ότι παραμένουν ανοικτά κάποια μεγάλα καταστήματα την Κυριακή είναι γύρω στο 7%.

Αυτό το ποσό συνέχισε, πολλαπλασιάζεται λόγω της κρίσης και ουσιαστικά οδηγάει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην καταστροφή, προσθέτοντας πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν το 96% της κυπριακής οικονομίας.

Από τη στιγμή, ανέφερε, "που και ο Υπουργός Οικονομικών και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού χθες ανακοίνωσαν ότι θα κάνουν το μεγάλο θαύμα στον τομέα της οικονομίας και θα ανακάμψει η οικονομία πολύ νωρίτερα από ό,τι υπολόγιζαν”, εμείς θεωρούμε “ότι υπάρχει η δυνατότητα να στηριχθεί αυτός ο κόσμος να βοηθηθεί αυτή την κρίσιμη περίοδο για να μπορέσει και να λειτουργήσει και να επιβιώσει αλλά και για να κρατήσει τους υπαλλήλους”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Πάφου Ανδρέας Ευριπίδου διαπίστωσε απόλυτη ταύτιση απόψεων με το ΑΚΕΛ σε όλα τα θέματα που απασχολούν τα μέλη της ΠΟΒΕΚ.

Η οικονομία της Κύπρου βασίζεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που θα πρέπει να σωθούν και να διατηρηθούν γι’ αυτό και η κυβέρνηση θα πρέπει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις αυτές με ένα γενναιόδωρο, όπως είπε, πρόγραμμα.

Σημειώνεται πως ο κ. Κυπριανού πραγματοποίησε και επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο της οδού Μακαρίου στην Πάφο.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ