ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Πολιτική

Άντρος: Πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία υλοποίησης του εκσυγχρονισμού των ΥΚΕ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Θα πρέπει να στελεχωθούν οι ίδιες οι Υπηρεσίες με τις απαραίτητες ειδικότητες, ώστε να μπορούν πιο αποτελεσματικά να διαδραματίζουν το ρόλο τους», δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Τη θέση ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία υλοποίησης του εκσυγχρονισμού των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, εξέφρασε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει οι συγκεκριμένες υπηρεσίες να στελεχωθούν με τις απαραίτητες ειδικότητες και την ίδια στιγμή να αποκεντρωθούν συνεργαζόμενες με τις μονάδες Τοπικής Αυτοδιοικήσεις με κοινωνικές οργανώσεις σε μια προσπάθεια να φτάσουν σε όλα τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο κ. Κυπριανού είπε πως το κόμμα του θεωρεί ότι τα ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας είναι ένας τομέας, στον οποίο το κράτος θα πρέπει να αποδώσει ιδιαίτερη σημασία, για να σημειώσει ότι έχει εξαγγελθεί από πέρσι η προσπάθεια για εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Όπως είπε το ΑΚΕΛ συμμετείχε τότε στον κοινωνικό διάλογο με συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες είχε αποστείλει στην αρμόδια Υπουργό, για να προσθέσει ότι «σήμερα συζητήσαμε την πρόοδο υλοποίησης του σχεδιασμού και βέβαια είπαμε και τις δικές μας απόψεις».

«Θεωρούμε ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία υλοποίησης του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών. Πρέπει να στελεχωθούν με τις απαραίτητες ειδικότητες και την ίδια στιγμή να αποκεντρωθούν συνεργαζόμενες με τις μονάδες Τοπικής Αυτοδιοίκησης με οργανώσεις κοινωνικές σε μια προσπάθεια να φτάσουν σε όλα τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν. Η Υπουργός Εργασίας μας έχει ενημερώσει για τις ενέργειες και τις δράσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα», ανέφερε.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί όπως είπε, «διαπιστώνουμε ότι μερικές από τις προτάσεις που υποβάλαμε έχουν υιοθετηθεί από το Υπουργείο και βρίσκονται στα σκαριά να ξεκινήσουν να υλοποιούνται».

Σημείωσε ότι «εκεί που υπάρχει μια υποχρεωτική προσέγγιση μεταξύ μας είναι στο θέμα της αγοράς υπηρεσιών», συμπληρώνοντας πως το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι «θα πρέπει να στελεχωθούν οι ίδιες οι Υπηρεσίες με τις απαραίτητες ειδικότητες, ώστε να μπορούν πιο αποτελεσματικά να διαδραματίζουν το ρόλο τους».

Συνέχισε λέγοντας πως το Υπουργείο Εργασίας σκέφτεται περισσότερο την αγορά υπηρεσιών, προσθέτοντας ότι «μας έχει δώσει τόσο το σχέδιο αναδιοργάνωσης, όσο και τις δράσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και θα τις μελετήσουμε και θα επανέλθουμε με συγκεκριμένες προτάσεις».

Επιπροσθέτως, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ συνεχάρη την Υπουργό Εργασίας για την «πάρα πολύ καλή δουλειά» που έγινε κατά την διάρκεια του Lock Down και της πανδημίας.

«Ανταποκρίθηκαν», είπε, «με μεγάλη επάρκεια στις πολλές απαιτήσεις, οι οποίες προκλήθηκαν λόγω των προβλημάτων του lock down και λόγο του ότι η οικονομία έκλεισε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Η στήριξη που δόθηκε στους εργαζόμενους, στους αυτοεργοδοτούμενους και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ήταν εξαιρετικά σημαντική, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες».

Χαιρέτισε, εξάλλου, το γεγονός ότι καταβάλλεται έντονη προσπάθεια από πλευράς Υπουργείου να μην υπάρξουν απολύσεις και το ποιο σημαντικό να μην υπάρξουν μειώσεις μισθών, για να σημειώσει ότι «είναι ένα ζήτημα το οποίο ενδιαφέρει και το ΑΚΕΛ άμεσα, γιατί εάν δεν υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, θα προκύψουν μεγάλα κοινωνικά προβλήματα».

Από την πλευρά της, η Υπουργός Εργασίας ευχαρίστησε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για τις εισηγήσεις που καταθέτει όλα αυτά τα χρόνια στο Υπουργείο, προσθέτοντας πως βρίσκεται πάντα στη διάθεση όλων για ανταλλαγή απόψεων, γιατί ο στόχος όλων είναι κοινός.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, Αντρέας Φακοντής, καθώς επίσης το μέλος της Επιτροπής, Σκεύη Κουκουμά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ