ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:36
29°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Αστυνομίες, διαρροές και παρασκηνιακές συμφωνίες καταγγέλλει ο Βότσης

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Φτάσαμε στο σημείο να μας πει ο Λεωνίδου ότι αν δεν φύγουμε από την επαρχιακή θα καλέσει την αστυνομία να μας διώξει

Τους λόγους της αποχώρησής του από το ΔΗΚΟ τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία εξήγησε σε συνέντευξή του στην «Κ» ο βουλευτής Λεμεσού Άγγελος Βότσης. Απάντησε στην καταγγελία των στελεχών του κόμματος ότι δεν παρευρίσκεται σε συλλογικά όργανα και εκδηλώσεις εδώ και καιρό σημειώνοντας πως γίνονταν επιλεκτικές διαρροές, ενώ αναφέρθηκε και σε περιστατικό όπου προειδοποιήθηκε ο ίδιος και η Αθηνά Κυριακίδου ότι αν δεν αποχωρούσαν από τη σύνθεση της επαρχιακής επιτροπής Λεμεσού, θα καλούσαν την αστυνομία.

«Νικόλα έτσι θέλεις να λειτουργούν τα όργανα»;

Κληθείς να σχολιάσει για ποιο λόγο έφυγε σήμερα από το κόμμα του Κέντρου δεδομένων των διαφωνιών του, σημείωσε πως προσπάθησαν να πείσουν για ζητήματα πριν αποχωρήσουν. «Όταν συζητούσαμε για την προεδρία πήγα στο εκτελεστικό γραφείο και ρώτησα αν θέλουμε πράγματι να φύγει ο Αναστασιάδης από την εξουσία. Ο πιο σίγουρος τρόπος είχα πει είναι να προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε με κοινό υποψήφιο με το ΑΚΕΛ και πρότεινα να το σκεφτούμε. Ένα λεπτό αφότου το έθεσα, τα ΜΜΕ έγραφαν ότι «ο Βότσης θέλει να πάνε με το ΑΚΕΛ». Γύρισα το κινητό μου στον Πρόεδρο και του είπα «Νικόλα έτσι θέλεις να λειτουργούν τα όργανα;». Αυτό ήταν η αρχή του τέλους για μένα για να συμμετέχω σε συλλογικά όργανα. Η δεύτερη φορά ήταν όταν πήγαμε να επικυρώσουμε κατά πόσο ο υποψήφιος του ΔΗΚΟ θα ήταν ο Νικόλας Παπαδόπουλος για τις προεδρικές εκλογές. Υπήρξε προβληματισμός στο εκτελεστικό γραφείο από μένα και πέντε άλλους συναδέλφους, όμως η συζήτηση διεκόπη για να συνεχίσουμε τη συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή. Η αίθουσα ήταν γεμάτη κόσμο εκτός κεντρικής επιτροπής που δεν επέτρεψε τη συζήτηση και επικύρωσαν δια βοής τον Νικόλα Παπαδόπουλο, χωρίς να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση. Γι αυτό δεν ξαναπήγα στην κεντρική επιτροπή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ρωτήστε τον Λεωνίδου να σας πει…»

Κληθείς να σχολιάσει για ποιο λόγο σταμάτησε να παρευρίσκεται και στις εκδηλώσεις του κόμματος ανέφερε χαρακτηριστκά: «Ρωτήστε τον Πανίκο Λεωνίδου να σας πει . Στην πρώτη συνεδρία σύνθεσης της επαρχιακής επιτροπής της Λεμεσού, οι δύο βουλευτές Λεμεσού (η Αθηνά Κυριακίδου κι εγώ) που συμμετέχουμε ex oficcio, πήγαμε να ψηφίσουμε και ο κ. Λεωνίδου επέμεινε ότι δεν μπορούμε να ψηφίσουμε για τον καταρτισμό της επιτροπής. Φτάσαμε στο σημείο να μας πει ότι αν δεν φύγουμε θα καλέσει την αστυνομία να μας διώξει. Ποιος; Ο Πανίκος Λεωνίδου, εμάς που εργαζόμασταν και ανελλιπώς στηρίζαμε το κόμμα. Εγώ προσωπικά από τα 14 μου. Έκτοτε δεν ξαναπήγα στο κόμμα κι ήταν εις γνώσιν του Προέδρου. Τίμησα τα καθήκοντά μου στη βουλή, για το ΔΗΚΟ, για τον κόσμο που μας ψήφισε, για την Κύπρο μας. Θέλω να πιστεύω πως άφησα το στίγμα μου στην κοινοβουλευτική ομάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η προεδρία της βουλής, της επιτροπής οικονομικών και η Δημαρχία

Σε ερώτηση αν η πρόταση για προεδρία της επιτροπής οικονομικών και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΔΗΚΟ, δεν αποτελεί δείγμα εκτίμησης του Νικόλα Παπαδόπουλου προς το πρόσωπό του, ο Άγγελος Βότσης, αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της προεδρίας της βουλής. «Μου είχαν προτείνει να επιλέξω μεταξύ κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ή του προέδρου της επιτροπής οικονομικών. Τότε υπήρχε και μία συζήτηση για την προεδρία της βουλής. Ο Νικόλας είχε ξεκαθαρίσει πως δεν ενδιαφερόταν, ούτε εγώ είχα τέτοιους στόχους, όμως στο παρασκήνιο υπήρχε μία συζήτηση ότι μία δική μου υποψηφιότητα θα στηριζόταν από τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ και από άλλα κόμματα. Εγώ τότε είπα πως θα λειτουργήσω κομματικά και δεν θα ακολουθήσω τη στάση άλλων στο παρελθόν. Είπα πως θα κάνω ότι πει το κόμμα γιατί είμαι στρατιώτης. Τότε ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε «μα να αφήσω τον καλύτερό μας βουλευτή να πάει πρόεδρος της βουλής;» και στήριξε τον Μαρίνο Σιζόπουλο. Πειθάρχησα πλήρως και όταν μου προτάθηκε να διαλέξω μεταξύ επιτροπής οικονομικών και της θέσης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, επέλεξα την πρώτη που και ο ίδιος ο Νικόλας θεωρούσε καταλληλότερη. Φεύγω με ψηλά το κεφάλι, γιατί είναι ίσως λίγες φορές που παραδίδονται επιτροπές χωρίς εκκρεμούντα θέματα και με μια ατζέντα άδεια από νομοσχέδια. Η ευκαιρία μου δόθηκε γιατί όπως μου είπαν τη άξιζα και ελπίζω να ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μιλώντας για το κατά πόσο ισχύουν τα περί δημαρχίας Λεμεσού απάντησε «ουδέν αναληθεστερο. Η Λεμεσός έχει δημοτικό συμβούλιο και δήμαρχο, που στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις. Δεν είναι καιρός να συζητούμε δημαρχικές, καθώς δεν ξέρουμε αν θα γίνουν εκλογές. Αυτό έλεγα και πριν από ένα χρόνο, όταν κάποιοι ξεκίνησαν να μου το προτείνουν Με θεώρησαν τόσο αδαή, που σκέφτηκαν ότι με το να μου τάξουν τη δημαρχία θα με εγκλωβίσουν. ‘Θα τον βγάλουμε δήμαρχο κι θα είναι πειθαρχημένος’. Εγώ δεν λειτουργώ έτσι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ