ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:36
29°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Ατόπημα του Γ. Ελεγκτή επιμένουν στη κυβέρνηση

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Δεν κλείνει το θέμα ποινικών ευθυνών για τη δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων εγγράφων υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές

Η δημόσια αντίδραση της κυβέρνησης, στο θέμα των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του Γενικού Ελεγκτή, ουσιαστικά κρατά ανοιχτό ένα ζήτημα που έχει δημιουργηθεί από την έκθεση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη για το σύστημα εφεδρείας της Εθνικής Φρουράς. Ένα συμπέρασμα που ενισχύεται και από ένα σημείο των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου, για το οποίο ο Πρόδρομος Προδρόμου προέβη σε διευκρινιστική δήλωση, νωρίς το απόγευμα Δευτέρας.

Όπως μεταδόθηκε, αρχικά, από τα Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρόδρομος Προδρόμου κληθείς να σχολιάσει το ζήτημα που έχει προκύψει με την εφεδρεία, εμφανιζόταν να δήλωνε πως το θέμα «έχει καλυφθεί για την Κυβέρνηση», κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο δεν ανταποκρινόταν στα λεγόμενά του. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με νεότερη δήλωσή του, αφού σημείωνε πως στην απάντησή του επεξηγούσε τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει το Υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσουν χρόνιες αδυναμίας και τυχόν κενά, ανέφερε πως η ακριβής διατύπωση της απάντησής του ήταν, ότι «το θέμα έχει καλυφθεί από την Κυβέρνηση».

Κάτι που συνάδει και από το υπόλοιπο κείμενο των δηλώσεων, που απέστειλε το Προεδρικό Μέγαρο και στο οποίο ο Πρόδρομος Προδρόμου, ξεκάθαρα, με την τοποθέτησή του έδειξε προς τον Γενικό Ελεγκτή χωρίς να τον κατονομάζει. Συγκεκριμένα ο Πρόδρομος Προδρόμου ζήτησε να επιδειχθεί προσοχή στη δημοσιοποίηση στοιχείων, που ενδεχομένως να βλάπτουν την ασφάλεια της Κύπρου, ωστόσο δεν έκλεισε το θέμα, που θέτουν κυβερνητικές πηγές, για ποινικές ευθύνες από πλευράς του Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Πρόσθεσε δε ότι «αδυναμίες που υπήρχαν για δεκαετίες στο σύστημα είναι γνωστές και αντιμετωπίζονταν ήδη από το Υπουργείο Άμυνας και ήδη υπάρχουν βελτιώσεις». Σημείωσε ότι αδυναμίες υπήρχαν και στο σύστημα κατάταξης κληρωτών οι οποίες αντιμετωπίστηκαν, σημειώνοντας με νόημα. «Πρέπει όλοι να δείξουν προσοχή σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη αν δουν το φως της δημοσιότητας», κατέληξε.

Τι μέλει γενέσθαι

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο γίνεται λόγος για ατόπημα του Γενικού Ελεγκτή, με την δημοσιοποίηση της έκθεσης για το σύστημα εφεδρείας της Εθνική Φρουράς. Ένα περιστατικό το οποίο όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε δεν αντιμετωπίζεται ως μεμονωμένο.

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης, όπως λένε πηγές του Προεδρικού καταγράφεται και έρχεται να προστεθεί σε άλλα του παρελθόντος, τα οποία έχουν επιδεινώσει το κλίμα που επικρατεί στην κυβέρνηση για τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εστιάζουν στην δημοσιοποίηση απόρρητων πληροφοριών και όχι στις περιπτώσεις εκείνες που αναφέρονται στην έκθεση ότι ήταν «αόρατοι» για την εφεδρεία.

Ο Υπουργός Άμυνας

Με βάση την εικόνα που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο, η επιστροφή του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη από την Αρμενία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη πιθανότατα να προκαλέσει εξελίξεις, και τα κατά πόσο θα τεθεί θέμα διερεύνησης ποινικών ευθυνών του Γενικό Ελεγκτή.

Πηγές του Προεδρικού λένε ότι από πλευράς του Υπουργού Άμυνας, το όλο θέμα δεν έχει τεθεί σε συλλογικό κυβερνητικό επίπεδο, κάτι που ενδεχομένως να γίνει με την επιστροφή του, στη Λευκωσία. Πηγές του Υπουργείου Άμυνας επιμένουν πως το θέμα με την δημοσιοποίηση της έκθεσης δεν έχει λήξει.

Αυτό το οποίο καταλογίζεται στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη είναι πως το ΥΠΑΜ γραπτώς του γνωστοποίησε τη θέση του, για τη μη δημοσιοποίηση της έκθεσης, η οποία όπως λέγεται αγνοήθηκε από τον Γενικό Ελεγκτή.

ΣΧΟΛΙΑ

Ο Γενικός Ελεγκτής έχει εξελιχθεί σε ένα είδος superman, που ικανοποιεί τα λαικά καφενεία του κάθε άσχετου αγανακτισμένου Κυπραίου. Το αν συμβαίνουν κάποια στραβά στο κράτος, δεν σημαίνει ότι ο κάθε αναρμόδιος Γενικός Ελεγκτής πρέπει να ανοίγει το στόμα του να αραδιάζει κρατικά απόρρητα. μΕ 2-2,5 χιλιάδες ακολούθους ο ΓΕ την έχει δει σωτήρας της Κύπρου, κάτι όπως και τον αρχιεπίσκοπο που κάθε τρεις και λίγο ξεστομίζει εκείνο το περίφημο "είμαι πολίτης της δημοκρατίας και έχω δικαίωμα στην άποψη (άλλως κοτσάνα)"

Ανώνυμος

Ε τζιε πε αλλόνα @Ανωνυμε κομπάρσε της Κυβέρνηση της διαφθοράς, των διαπλοκών και του κατεστημένου. Προσπαθείτε με νύχια και με δόντια να συγκαλύψετε τις τόσες βρωμιές της κυβέρνησης που μοιάζουν με τους στάβλους του Αυγεία. Έφταιξε σας πάλι ο ΓΕ και προσπαθείτε να βρείτε τρόπο να τον εξοντώσετε διότι σας χαλά την πιάτσα και αποκαλύπτει τις διαπλοκές και εξυπηρετήσεις των ημέτερων για να μην υπηρετούν στην ΕΦ. Εκόψαν σας τα κρατικά απόρρητα (που ο κόσμος τόχει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι) αντί η σαπίλα που επικρατεί στην ΕΦ που μόνο αυτοί που δεν έχουν μέσο υπηρετούν στρατό!
Οι προσπάθειες σας και όλων αυτών που σας υποστηρίζουν, δεν θα οδηγήσουν το άστρο του ΓΕ προς τη δύση του. Διότι υπάρχουμε και εμείς που θέλουμε μια νέα, καλύτερη πατρίδα.

YiannosS

Έχεις δίκαιο να υπογράφεις ανώνυμος διότι οι βλακείες μου γράφεις δεν θα τιμούσαν εναν επώνυμο!

Christos A.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ