ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοί θα προεδρεύουν των επιτροπών της Βουλής

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Έχουν ήδη διαμοιραστεί οι επιτροπές και αναμένεται πλέον η κατανομή των βουλευτών

Οι επιτροπές έχουν ήδη κατανεμηθεί στα κόμματα και πλέον οι κοινοβουλευτικές ομάδες του κάθε κόμματος θα αποφασίσουν ποιοι θα προεδρεύουν.

Ο ΔΗΣΥ αναλαμβάνει τις επιτροπές εξωτερικών, εμπορίου, υγείας θεσμών και νομικών. Της επιτροπής εξωτερικών αναμένεται να προεδρεύει ο αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος Χάρης Γεωργιάδης, αν και αρχικά είχε ακουστεί το όνομα του Νίκου Τορναρίτη. Ο κ. Τορναρίτης όπως φαίνεται αναλαμβάνει την επιτροπή εμπορίου, ο Ευθύμιος Δίπλαρος την επιτροπή υγείας, ο Κυριάκος Χατζηγιάννης την επιτροπή θεσμών και ο Δημήτρης Δημητρίου την επιτροπή Νομικών.

Στο ΑΚΕΛ είναι ακόμη ανοικτό ποιοι θα αναλάβουν επιτροπές. Δεν αποκλείεται μία εκ των επιτροπών να αναλάβει η Ειρήνη Χαραλαμπίδου η οποία ήθελε την επιτροπή ελέγχου. Της γεωργίας ακούγεται το όνομα του Άντρου Καυκαλιά και της ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Άριστου Δαμιανού. Μένει να ξεκαθαρίσει ποιος θα αναλάβει τις μεγάλες επιτροπές των εσωτερικών και εργασίας.

Στο ΔΗΚΟ, την επιτροπή Οικονομικών αναλαμβάνει η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, την επιτροπή Παιδείας ο Παύλος Μυλωνάς και την επιτροπή Ελέγχου ο Ζαχαρίας Κουλίας.

Η Δημοκρατική Παράταξη αναλαμβάνει την προεδρία Μεταφορών. Η εν λόγω επιτροπή ανήκε στο ΔΗΚΟ, ωστόσο την αντάλλαξε με την Παιδείας, για να παραχωρηθεί στη συνέχεια στη Δημοκρατική Παράταξη. Την προεδρία της θα αναλάβει είτε ο Μαρίνος Μουσιούττας είτε ο Αλέκος Τρυφωνίδης.

Την προεδρία της επιτροπής περιβάλλοντος θα αναλάβει όπως όλα δείχνουν ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  |  ΔΗΣΥ  |  ΑΚΕΛ  |  ΔΗΚΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ