ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
20°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Δ. Συλλούρης στην «Κ»: Τα σκάνδαλα είναι αλλού και όχι στα ΜΕΔ της λίστας Γιωρκάτζη

Newsroom K

Βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι οι βουλευτές δεν συνέβαλαν στην κατάρρευση του τραπεζιτικού συστήματος, λέει ο πρόεδρος της Βουλής

Τα χαρτιά του γύρω από τη λίστα Γιωρκάτζη και τη διαχείρισή της από τη Βουλή ανοίγει στην «Κ» ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων. Απορρίπτει ότι επιχειρήθηκε συγκάλυψη της λίστας από τη Βουλή και ζήτημα αδιαφάνειας υποστηρίζοντας πως από την πρώτη μέρα που εκλέχθηκε πολεμά κατά της διαφθοράς. Εξηγεί για ποιους λόγους ο ίδιος διαφωνεί με τη δημοσιοποίηση της λίστας, η οποία, όπως λέει, έχει ψευδή στοιχεία, καθώς όπως σημειώνει στο τέλος δεν θα μείνουν οι αποδείξεις αθωότητας των προσώπων στην κοινωνία, αλλά το μαυρισμένο τους όνομα. Θεωρεί πως το πρόβλημα δεν είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά οι απάτες των τραπεζών που δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί και βάζει το χέρι του στη φωτιά για το ήθος της πλειοψηφίας των βουλευτών.

– Βάσει ερευνών η πλειοψηφία της κοινωνίας απαξιώνει τη Βουλή ως θεσμό. Πού το αποδίδετε;

– Μπορεί να έγιναν πολλά λάθη κατά τα 60 χρόνια λειτουργίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, ωστόσο, οι βουλευτές είναι συχνά ο πιο εύκολος στόχος, διότι είναι όλη μέρα στη δημοσιότητα. Υπάρχει έλλειψη γνώσης από πλευράς της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του πολιτειακού συστήματος. Αν δεν λειτουργεί ένα υπουργείο σωστά, φταίει η Βουλή. Αν δεν κάνει καλά τη δουλειά της η αστυνομία, πάλι φταίει η Βουλή.

Διαβάστε την συνέντευξη στην Μαρίνα Οικονομίδου στην έντυπη έκδοση της «Κ».

Γίνετε συνδρομητής της έντυπης έκδοσης στο κινητό σας, με μια εβδομάδα δωρεάν συνδρομή.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ