ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:05
26°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Διήμερη επίσκεψη Προέδρου ΔΗΣΥ στην Αθήνα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κεντρικά θέματα ήταν τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, η αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ και την Αμμόχωστο, καθώς και τα ελληνοτουρκικά

Διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου στις 17-18 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Νεοφύτου είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, καθώς και τους Υπουργούς Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Κεντρικά θέματα των επαφών που είχε στην Αθήνα ο κ. Νεοφύτου ήταν τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό, η αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ και την Αμμόχωστο, καθώς και τα ελληνοτουρκικά.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, η συζήτηση εστιάστηκε στο Κυπριακό και την στρατηγική Ελλάδας και Κύπρου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στην ΑΟΖ και στην Αμμόχωστο.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού σημείωσε ότι «το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων σε επίπεδο κυβερνήσεων αλλά και μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικού Συναγερμού αποτελεί την βάση για τη συνεργασία των δυο των χωρών σε μία σειρά ζητημάτων».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ