ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:14
29°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

ΔΗΚΟ: Προτεραιότητα η υλοποίηση μίας συνολικής οριζόντιας στρατηγικής για το Περιβάλλον

Newsroom K

«Στην Κύπρο, αυτό που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση, είναι τα μεγάλα λόγια και η τρομακτική αδράνεια», αναφέρει σε

Παρά το γεγονός ότι η ΕΕ πρωτοστατεί στην εφαρμογή περιβαλλοντικών πολιτικών, στην Κύπρο, αυτό που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση, είναι τα μεγάλα λόγια και η τρομακτική αδράνεια. Η προχειρότητα και οι κακοί χειρισμοί, αναφέρει σε ανακόινωση του το Δημοκρατικό Κόμμα. Επίσης, θεωρεί κρίσιμη προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μίας συνολικής οριζόντιας στρατηγικής για το Περιβάλλον κι ευρύτερα την Αειφόρο Ανάπτυξη. 

Αυτούσια η ανακοίνωση

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καθιερώθηκε το 1972 για να ευαισθητοποιήσει το κοινό, σχετικά με τα προβλήματα που απειλούν το περιβάλλον και κατ’ επέκταση τον άνθρωπο, αφού η αλληλεξάρτηση τους είναι αδιαμφισβήτητη.

Για το Δημοκρατικό Κόμμα, η ανάπτυξη, μπορεί να περνά μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος, φτάνει να υπάρχει η πολιτική βούληση.

Παρά το γεγονός ότι η ΕΕ πρωτοστατεί στην εφαρμογή περιβαλλοντικών πολιτικών, στην Κύπρο, αυτό που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση, είναι τα μεγάλα λόγια και η τρομακτική αδράνεια. Η προχειρότητα και οι κακοί χειρισμοί.

Και στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, της αειφόρου ανάπτυξης, του περιβάλλοντος, η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ δεν έχει στρατηγική, δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο, δεν λειτουργεί προς όφελος του πολίτη.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούμε κρίσιμη προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μίας συνολικής οριζόντιας στρατηγικής για το Περιβάλλον κι ευρύτερα την Αειφόρο Ανάπτυξη. Μια προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό μέσα από την εκστρατεία «Διάλογος». Μια εκστρατεία που συνεχίζεται προκειμένου να εξειδικευτούν συγκεκριμένες δράσεις και μέτρα πολιτικής που προτείνουμε ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, εκφράζουμε για άλλη μια φορά τη μεγάλη μας ανησυχία για την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελείται στα κατεχόμενα εδάφη μας και ιδιαίτερα στην οροσειρά του Πενταδακτύλου, με την ανεξέλεγκτη λατόμηση από το κατοχικό καθεστώς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ