ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:35
30°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Δημοσιοποίηση λίστας Γιωρκάτζη: Αποφασίζει η Βουλή μέχρι τις 17 Ιουλίου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αν η Ad Hoc αποφασίσει ότι δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα, θα προχωρήσει στη μελέτη της Λίστας, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής

Μέχρι τις 17 Ιουλίου θα αποφασίσει η Βουλή αν θα δημοσιοποιηθεί αυτούσια η πολυσυζητημένη Λίστα Γιωρκάτζη με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, μετά τη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων.

Στη δήλωση του ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι ενώπιον της Σύσκεψης Αρχηγών τέθηκε και Πρόταση Νόμου για βελτίωση του ισχύοντος νόμου για τον Πόθεν Έσχες που θα καταθέσει ο ίδιος στη Ολομέλεια της Βουλής στις 17 Ιουλίου, για να συζητηθεί από την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή, διευκρινίζοντας ότι η πρόταση που θα καταθέσει επιδέχεται προσθήκες, αφαιρέσεις και τροποποιήσεις με απώτερο στόχο να βελτιωθεί το νομικό πλαίσιο για το πόθεν έσχες.

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως ακολούθως η σύσκεψη αρχηγών συζήτησε τους όρους εντολής της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τα δάνεια των Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων (Λίστα Γιωρκάτζη). Διευκρίνισε ότι η Ad Hoc δεν θα περιοριστεί μόνο στη Λίστα Γιωρκάζη, αλλά θα επεκταθεί και σε όποια άλλα ζητήματα υπάρχουν που αφορούν Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα, όπως ευνοϊκά δάνεια.

Ο Πρόεδρος της Βουλής διευκρίνισε ότι οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν ότι το πρώτο θέμα που θα εξεταστεί άμεσα είναι κατά πόσον η Λίστα Γιωρκάτζη θα δοθεί στη δημοσιότητα αυτούσια ως έχει ή όχι. Προς αυτό θα προχωρήσω εντός της εβδομάδας πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη διαδικασία που θα ακολουθεί, ο κ. Συλλούρης είπε ότι θα συγκαλέσει, υπό την Προεδρία του συνεδρία της Ad Hoc όταν παραλάβει εκ νέου και μέσα από τη νενομισμένη, αυτή τη φορά διαδικασία, τη Λίστα Γιωρκάτζη από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Περαιτέρω εξήγησε ότι έχει συμφωνηθεί ότι ο Κεντρικός Τραπεζίτης θα λειτουργήσει εντός του νομικού πλαισίου για την κατάθεση στοιχείων, που διαλαμβάνει πως μια κοινοβουλευτική επιτροπή μπορεί να ζητήσει τη Λίστα για σκοπούς κοινοβουλευτικού ελέγχου και όχι να παραδοθεί αόριστα και χωρίς καμία μελέτη στον Πρόεδρο της Βουλής, όπως έπραξε η κ. Γιωρκάτζη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την εκτίμηση ότι αύριο θα παραλάβει εκ νέου τη Λίστα Γιωρκάτζη και ότι θα μπορέσει να συγκαλέσει συνεδρία της Ad Hoc την Παρασκευή, ώστε αυτή να απαντήσει στο ερώτημα αν η Λίστα Γιωρκάτζη θα δημοσιευθεί αυτούσια ή αν επιδέχεται πολλής μελέτης, επικαιροποίησης, συμπλήρωσης, αξιολόγησης για την ακρίβεια των στοιχείων που περιέχει.

Ερωτηθείς αν η Λίστα που θα παραδοθεί στη Βουλή θα είναι η αρχική Λίστα ή θα είναι επικαιροποιημένη, ο Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε ότι στην Ad Hoc Επιτροπή θα παραδοθεί αυτούσια η Λίστα που είχε δοθεί τότε και η Ad Hoc αφού την εξετάσει, πριν προχωρήσει με οποίο άλλο βήμα, θα αποφασίσει κατά πόσο είναι αξιόπιστη και είναι δεοντολογικά, ηθικά νομικά ορθό να δοθεί στη δημοσιότητα.

Συνεχίζοντας, εξήγησε πως αν η Ad Hoc αποφασίσει ότι δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα, θα προχωρήσει στη μελέτη της Λίστας.

Ανέφερε, περαιτέρω πως αν η Ad Hoc αποφασίσει ότι θα δημοσιοποιηθεί τότε θα μπορεί να τη μελετήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος. Σημείωσε ότι κανένας δεν σταματά την Επιτροπή να συζητήσει στοιχεία της Λίστας στη συνέχεια, αλλά επανέλαβε η Ad Hoc δεν θα περιοριστεί μόνο στη Λίστα, αλλά θα προχωρήσει και θα εξετάσει και άλλα θέματα.

Ερωτηθείς αν έχουν τεθεί χρονοδιαγράμματα, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι σε ό,τι αφορά τη Λίστα Γιωρκάτζη στόχος είναι να τελειώσουν μέχρι την 31η Ιουλίου και εξέφρασε την άποψη ότι η απόφαση για δημοσιοποίηση ή όχι μπορεί να ληφθεί στις 17 Ιουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ