ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Πολιτική

Νουρής: Δεν είναι διερευνητική δημοσιογραφία αλλά προπαγάνδα

Newsroom K

Η Κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Εσωτερικών τοποθετείται για τα δημοσιεύματα του Al Jazeera

Η καθημερινή δημοσιοποίηση στοιχείων και εγγράφων πολιτογραφήσεων, προσώπων, μέσω του επενδυτικού προγράμματος από το αραβικό δίκτυο Al Jazeera, φαίνεται να έχει θορυβήσει την κυβέρνηση, η οποία εν αντιθέσει με άλλες παρόμοιες περιπτώσεις του παρελθόντος σπεύδει, τώρα, να προλάβει τα χειρότερα.

Η άρον άρον επιστροφή του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή από την Ελλάδα, προκειμένου να απαντήσει στα όσα υποστηρίζει τις τελευταίες μέρες το αραβικό δίκτυο, αλλά και το τείχος άμυνας που χτίζει η κυβέρνηση, από την περασμένη Κυριακή, δείχνουν ένα έντονο προβληματισμό και ανησυχία, που φθάνουν έως και στην διατύπωση θεωριών συνωμοσίας περί στοχευμένης επίθεσης κατά της Κύπρου.

Οι δηλώσεις του Υπουργού

Είμαστε μάρτυρες μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας από το δίκτυο Al Jazeera, που επιτίθεται στη χώρα μας μέσω παραπλάνησης και εντυπωσιασμού ανέφερε ο κ. Νουρής.

Δεν είναι διερευνητική δημοσιογραφία αλλά προπαγάνδα κατά της Κύπρου, σημείωσε ο Υπουργός προσθέτοντας ότι υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν ελεγχθεί πολύ πριν τα δημοσιεύματα. Τα συνεχή δημοσιεύματα στόχο έχουν να πλήξουν το κύρος και την οικονομία της Κύπρου, τόνισε.

Για όλες τις περιπτώσεις θα τύχει λεπτομερούς ενημέρωσης η Βουλή, όπως είπε.

«Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη κληρονόμησε ένα σχέδιο πολιτογραφήσεων στο οποίο δεν υπήρχε πλαίσιο ελέγχου των ΠΕΠ. Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των 30 πολιτογραφήσεων. Το Υπουργικό προχώρησε στην ανάκληση 3 πολιτιγραφήσεων».

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Νίκου Νουρή:

Τα τελευταία 24ωρα είμαστε μάρτυρες μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας από το δίκτυο Al Jazeera, το οποίο αφού πέτυχε να εξασφαλίσει απόρρητα έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιτίθεται εναντίον της χώρας μας μέσω διαστρέβλωσης, παραπλάνησης και εντυπωσιασμού. Είναι ένα πράγμα η διερευνητική δημοσιογραφία, την οποία σεβόμαστε, αλλά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό η προπαγάνδα που προμελετημένα στοχεύει να πλήξει τη χώρα πολιτικά και οικονομικά.

Το Υπουργείο Εσωτερικών από την πρώτη στιγμή διερευνά όλες τις πληροφορίες που το Al Jazeera έχει δώσει στη δημοσιότητα.

• Ενότητα απαντήσεων στους ισχυρισμούς του Al Jazeera
Όλες οι υποθέσεις που αφορούν και τα 117 συνολικά ονόματα που το ειδησεογραφικό πρακτορείο δημοσιοποίησε έχουν ελεγχθεί από τη Μονάδα Πολιτογραφήσεων του ΥΠΕΣ.

Όλα τα υπό αναφορά πρόσωπα, για τα οποία θα αποφύγουμε για ευνόητους λόγους την ονομαστική αναφορά, τη χρονική στιγμή υποβολής των αιτήσεων τους, πληρούσαν τα κριτήρια του ΚΕΠ και ήταν κάτοχοι λευκού ποινικού μητρώου από τη χώρα καταγωγής τους αλλά και τη χώρα διαμονής τους εκεί και όπου αυτή διέφερε.
Πρόσθετα κατά τη διάρκεια της εξέτασης των αιτήσεων τους, κανένα στοιχείο δεν είχε εντοπιστεί εναντίον τους από τους ελέγχους των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας αλλά και της Ιντερπολ.

Αυτό, που διαπιστώνεται είναι μια συνειδητή προσπάθεια παραποίησης στοιχείων και δεδομένων από μέρους του Al Jazzera.
• Για παράδειγμα, μπορεί να γίνεται αναφορά σε αδίκημα ατόμου για το οποίο είχε καταδικαστεί στη χώρα του πριν την πολιτογράφηση του από την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά αποσιωπάται το γεγονός ότι το αδίκημα αυτό παραγράφηκε τη στιγμή της αίτησης για πολιτογράφηση, αφού η χώρα καταγωγής του εξέδωσε στον αιτητή πιστοποιητικό λευκού ποινικού μητρώου.
• Επίσης, το Al Jazzera υποστηρίζει αναληθώς ότι σε αριθμό κατόχων κυπριακών διαβατηρίων είτε ότι υπεβλήθησαν κυρώσεις, είτε ότι τα άτομα αυτά καταδικάστηκαν στην ίδια τους τη χώρα.

Για να επιβεβαιωθεί ότι αυτό που κάνει ο Al Jazeera δεν είναι διερευνητική δημοσιογραφία, αλλά προπαγάνδα κατά της Κύπρου και στις δυο αυτές κατηγορίες το δίκτυο παραλείπει να αναφέρει ότι πρόκειται για γεγονότα που συνέβησαν πολύ αργότερα από την πολιτογράφηση τους και συνεπώς δεν θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη κατά την εξέταση των αιτήσεων τους.

• Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την περίπτωση άλλων τεσσάρων προσώπων για τα οποία δίδεται μεν πληροφόρηση ότι διερευνώνται στη χώρα τους για ενδεχόμενα αδικήματα, αλλά εντέχνως αποσιωπάται το γεγονός ότι αυτά τα αδικήματα αφορούν την περίοδο μετά την απόκτηση της Κυπριακής ιθαγένειας.

• Γίνεται επίσης αναφορά σε άλλες δύο περιπτώσεις προσώπων που φέρονται να απέκτησαν την υπηκοότητα με ψευδείς παραστάσεις αλλά και για ένα ακόμα πρόσωπο για το οποίο υποδεικνύεται ότι ενέχεται σε περιπτώσεις οικονομικών σκανδάλων.

Και οι τρείς αυτές περιπτώσεις έχουν ήδη διερευνηθεί πολύ πριν τα δημοσιεύματα του Al Jazeera από την ανεξάρτητη τριμελή επιτροπή το πόρισμα της οποίας θα τεθεί σύντομα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για λήψη απόφασης για το τι δέον γενέσθαι.

Επιδιώκοντας τη συντήρηση του θέματος στη δημοσιότητα και με εμφανή την πρόθεση από τη μια να υπονομευθεί το κύρος και η αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ από την άλλη να πληγεί η Κυπριακή οικονομία, το Al Jazeera επανήλθε με δεύτερο δημοσίευμα το οποίο καταπιάστηκε αυτή την φορά με πρόσωπα, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως Πολιτικά Εκτεθειμένα.

Η μη αναφορά μου σε συγκεκριμένα ονόματα οφείλεται στον σεβασμό μου στη νομοθεσία για τήρηση των προσωπικών δεδομένων θέλω όμως να ξεκαθαρίσω ότι για όλες τις περιπτώσεις θα τύχει συγκεκριμένης ενημέρωσης η Βουλή, στη βάση της λεπτομερούς πληροφόρησης που ήδη λαμβάνει.

• Ενότητα για τις διαδικασίες ελέγχου και αυστηροποίησης του προγράμματος

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι είναι επί Προεδρίας Νίκου Αναστασιάδη που διαπιστώθηκε η ανάγκη για αυστηρότερο έλεγχο των αιτήσεων από πρόσωπα ψηλού ρίσκου ή/και Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα και προχωρήσαμε, στη θέσπιση και δημοσιοποίηση συγκεκριμένων κατηγοριών προσώπων, τα οποία δεν θα μπορούσαν πλέον να αποκτήσουν δικαίωμα πολιτογράφησης, πρόνοιες που δεν υπήρχαν από τη θέσπιση του σχεδίου το 2007 μέχρι και τον Μάιο του 2019.

Πρόσθετα των ελέγχων που το Υπουργείο Εσωτερικών διενεργεί, τον Φεβρουάριο του 2019 με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου εισήχθησαν αποτελεσματικότεροι μηχανισμοί ελέγχου οι οποίοι, μεταξύ άλλων διαλαμβάνουν και την σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με τρεις διεθνώς αναγνωρισμένους οίκους οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τη διενέργεια ενδελεχών και λεπτομερών ελέγχων όλων των αιτήσεων. Πρόκειται για τους οίκους KROLL, STERLING και SRM INTELLIGENCE, οι οποίοι περιλαμβάνονται μέσα στους δέκα καλύτερους οίκους παγκοσμίως για θέματα διενέργειας ερευνών δέουσας επιμέλειας για θέματα παραχώρηση διπλής ιθαγένειας.

Θα ήθελα να υπενθυμίσω και κάτι ακόμα. Η διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη κληρονόμησε ένα σχέδιο παραχώρησης Κυπριακής ιθαγένειας για το οποίο δεν υπήρχε συγκεκριμένο πλαίσιο ελέγχου ακόμα και για Πολιτικά Εκτεθειμένα Πρόσωπα και με αμφίβολο οικονομικό όφελος για τη Δημοκρατία.

Συνεπώς, γι’ αυτή τη διακυβέρνηση η ενίσχυση των μηχανισμών εποπτείας και ελέγχου του προγράμματος ήταν και είναι εκ των ουκ άνευ.

Από το 2013, τόσο τα κριτήρια του προγράμματος όσο και οι μηχανισμοί εποπτείας και δέουσας επιμέλειας μετεξελίχθηκαν σταδιακά αλλά αποφασιστικά, για να καταλήξουμε στις πολύ σημαντικές διαφοροποιήσεις του 2019, με σημαντικότερη την πρόσφατη ψήφιση από την Βουλή των Αντιπροσώπων των Κανονισμών του προγράμματος, τον Ιούλιο του 2020.

Η από το 2014 υποχρέωση των επενδυτών για πραγματοποίηση των επενδύσεων τους μέσω των Κυπριακών Τραπεζικών Ιδρυμάτων, η απαγόρευση δοσοληψιών με μετρητά, ο αποκλεισμός προσώπων υψηλού κινδύνου, η υποχρέωση κατοχής θεώρησης Schengen, η διενέργεια ελέγχου δέουσας επιμέλειας αλλά και η διασύνδεση του προγράμματος με τον Νόμο για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, είναι ενέργειες απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες αλλά και τις συστάσεις της Moneyval για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Πρόσθετα, η σύσταση ανεξάρτητης τριμελούς Επιτροπής υπό την Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, στην οποία το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε ξεκάθαρους όρους εντολής για τον έλεγχο, όχι μόνο των 30 περιπτώσεων για τις οποίες δημοσιοποιήθηκαν ισχυρισμοί και πληροφορίες, αλλά για έλεγχο του συνόλου των περίπου 4,000 πολιτογραφήσεων από το 2007 μέχρι σήμερα, δείχνει ακριβώς τις ειλικρινείς προθέσεις της κυβέρνησης για θωράκιση και αξιοπιστία του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος.
Ανεξαρτήτως του Al Jazeera, πρόσφατα ολοκληρώθηκε τόσο ο έλεγχος των 30 περιπτώσεων αλλά και ο μαζικός έλεγχος όλων των πολιτογραφήσεων μέχρι και το 2018. Το Υπουργικό Συμβούλιο αξιολογώντας στοιχεία που τέθηκαν ενώπιον του, σε πρόσφατη συνεδρία του προχώρησε στην ανάκληση τριών υπηκοοτήτων.

Το ερώτημα που γεννάται και πρέπει να προβληματίσει τόσο την πολιτική ηγεσία όσο και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά είναι γιατί μέσα στα πλαίσια της διερευνητικής όπως ισχυρίζονται δημοσιογραφίας το Al Jazeera, δεν επέλεγε ανάλογα προγράμματα πολιτογράφησης που λειτουργούν σε αριθμό χωρών όπως στην Τουρκία, στη Μάλτα, στη Βουλγαρία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού. Ενδεικτικά αναφέρω ότι ο αριθμός που έλαβε στα πλαίσια του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος την κυπριακή υπηκοότητα το 2018 ανήλθε στα 1100 πρόσωπα την ίδια στιγμή που ο αντίστοιχος συνολικός αριθμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ίδια χρονική περίοδο ανήλθε στις 850 000.

Είναι με λύπη μου που θα ήθελα να αναφερθώ σε όσους στο εσωτερικό σπεύδουν να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση για να κερδίσουν πρόσκαιρους πόντους είτε ενόψει βουλευτικών εκλογών είτε για άλλους λόγους, αγνοώντας τη ζημιά που συντελείται σε βάρος της Κύπρου, τους καλούμε να αναλογιστούν ότι με τις δημόσιες αναφορές τους πλήττουν ένα πρόγραμμα που συνέβαλε σημαντικά στην ανάκαμψη της οικονομίας τη δύσκολη μνημονιακή περίοδο, που συνέδραμε στη μείωση της ανεργίας και των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Και το πλήττουν σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η οικονομία μας, λόγω της πανδημίας, χρειάζεται κάθε δυνατή ενίσχυση, συμπεριλαμβανομένης και της ενίσχυσης των κοινωνικών παροχών στον τομέα της στέγασης, της καινοτομίας και της τεχνολογίας, τομείς προς τους οποίους οι επενδυτές υποχρεούνται να συνεισφέρουν το συνολικό ποσό των 200.000 ευρώ.

Τα κόμματα θα πρέπει να πάψουν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους. Είτε να ζητήσουν έντιμα και καθαρά τη διακοπή του προγράμματος, κάτι που θα μπορούσαν να πράξουν κατά την πρόσφατη συζήτηση και ψήφιση των κανονισμών, είτε να ενισχύσουν τη συλλογική προσπάθεια προστασίας του κύρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ενάντια στην πολεμική που δέχεται.

• Ενότητα Διαρροών

Δεν θα ήμασταν συντεταγμένο κράτος εάν οι μαζικές διαρροές τόσο μεγάλου αριθμού διαβαθμισμένων κρατικών εγγράφων δεν μας ανησυχούσαν. Προβάλλεται, από το εσωτερικό ότι αυτοί που τα διέρρευσαν υπηρετούν το καλώς νοούμενο δημόσιο συμφέρον. Όποιος διαρρέει κρατικά διαβαθμισμένα έγγραφα και δη σε ξένα καθοδηγούμενα κέντρα δεν περιβάλλεται τον μανδύα του προασπιστή του δημοσίου συμφέροντος της πατρίδας του.
Κάτι ανάλογο μπορούσε οποιοσδήποτε να πράξει μέσα από τις διαδικασίες που το σύνταγμα προβλέπει.

Ήδη έχουν δοθεί οδηγίες και έχουν τροχοδρομηθεί οι διαδικασίες ελέγχου σε όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διαχείριση και διακίνηση των συγκεκριμένων εγγράφων.

Η κυβέρνηση θα αναμένει τα πορίσματα αυτών των ερευνών.

Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι, κόμματα και βουλευτές που με αφορμή τα δημοσιεύματα του δικτύου σπεύδουν να ασκήσουν δριμεία κριτική με αποκορύφωμα ορισμένους που δηλώνουν ότι ντρέπονται για το κατάντημα της πατρίδας τους. Είναι οι ίδιοι που λάμβαναν και λαμβάνουν όλη την λεπτομερή πληροφόρηση για τις πολιτογραφήσεις από το ΥΠΕΣ και που είχαν τη δυνατότητα να εγγράψουν τα θέματα που τους ανησυχούν προς συζήτηση στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Αντί τούτου, δυστυχώς βλέπουμε ότι τα έγγραφα που το Al Jazeera έχει δημοσιοποιήσει, κυκλοφορούν με τη σφραγίδα της Κυπριακής Βουλής.

• Ενότητα Κατάρ

Την ώρα που η Κύπρος απειλείται και δίνει μια σημαντική πολιτική μάχη ενάντια στις επεκτατικές διαθέσεις της Τουρκίας.

Την ώρα που η χώρα μας απειλείται με στοχευμένη και οργανωμένη δημογραφική αλλοίωση με κατευθυνόμενες μεταναστευτικές ροές, το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο Al Jazeera, που εδρεύει σε μια χώρα η οποία είναι γνωστή για τις φιλοτουρκικές της θέσεις και η οποία μόλις πρόσφατα στήριξε με 15 δισεκατομμύρια την οικονομία της Τουρκίας, επιχειρεί να πλήξει με διαστρεβλωμένες και παραπλανητικές πληροφορίες την Κυπριακή Δημοκρατία.

Για εμάς είναι ξεκάθαρη η προσπάθεια να πληγεί η Κύπρος λίγο πριν τη σημαντική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο θα κληθεί να αποφασίσει για θέματα μετανάστευσης και παραχώρησης ευρωπαϊκής υπηκοότητας.

Με γνώμονα την προστασία των δικαιωμάτων όλων όσων τα ονόματα γνωστοποιήθηκαν, ως και οι συστάσεις της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, το Υπουργείο Εσωτερικών απαντά συγκεκριμένα και με στοιχεία στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Επιφυλάσσοντας τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η κυβέρνηση θέλει να τονίσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν προτίθεται να είναι συμμέτοχη στο παιχνίδι προπαγάνδας και υπονόμευσης της χώρας μας.

Με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον της χώρας, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να θωρακίζει το ΚΕΠ για τα αποδεδειγμένα σημαντικά οφέλη προς τον τόπο.

Η κυβέρνηση γνώριζε για την διαρροή πριν τα δημοσιεύματα

Σε ερώτηση του συνάδελφου Απόστολου Τομαρά από την «Κ» εάν ισχύει το ότι η κυβέρνηση είχε τις πληροφορίες εδώ και δύο μήνες και εάν ναι γιατί δεν παρενέβη ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Νίκος Νουρής απάντησε ότι ναι ηταν ενήμερη ότι το δίκτυο προχωρούσε στη διερεύνηση θεμάτων του κυπριακού προγράμματος. «Πήραμε ενημέρωση όταν πήραμε επιστολές από αιτητές που δέχθηκαν ερωτήσεις από το δίκτυο».

Ο κ. Νουρής ανέφερε επίσης ότι είναι δουλειά των αρχών της Δημοκρατίας να εντοπίσει την διαρροή των εγγράφων. Υπάρχει η πολιτική βούληση εάν και εφόσον τεκμηριώνεται να προβούμε σε ανάκληση διαβατηρίων, τόνισε ο ίδιος.

Επιπλέον, ο κ. Νουρής έκανε λόγο για διαστρεβλωμένες υποθέσεις και «προκαλούμε το αραβικό δίκτυο. Δεν υπάρχει σκέψη παύσης του προγράμματος. Πέραν από το άμεσο όφελος υπάρχει και ένα τεράστιο έμμεσο όφελος. Nα μας προβληματίσουν οι κατά καιρούς κακοήθειες για ένα ανταγωνιστικό επενδυτικό προγραμμα». 

Κούσιος: Πυρά προς ΑΚΕΛ

Ο λαός και μνήμη έχει και κρίση διαθέτει για να καταδικάσει τις μεθόδους που μετέρχεται το ΑΚΕΛ για αναρρίχηση στην εξουσία, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, σχολιάζοντας δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, καθώς και δηλώσεις στελεχών του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Κούσιος επεσήμανε πως "εδώ και αρκετό καιρό, σχεδόν από την επομένη των προεδρικών εκλογών του Φεβρουάριο του 2018, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ καθόρισε τις προτεραιότητες του κόμματος της αντιπολίτευσης με σειρά συνεντεύξεων και δηλώσεων, οι οποίες στην πράξη συνοψίζονται στην εξής πρόταση: ‘Απομάκρυνση του Νίκου Αναστασιάδη από την εξουσία’".

"Σε αυτή τη λογική κινήθηκε όλο αυτό το διάστημα η αντιπολιτευτική γραμμή του ΑΚΕΛ. Προσωπικές επιθέσεις για να πληγεί το κύρος και η αξιοπιστία του Προέδρου της Δημοκρατίας εντός και εκτός της χώρας, σε όλα ανεξαιρέτως τα επίπεδα", σημείωσε.

Είπε ακόμη πως "στην προσπάθεια αυτή το ΑΚΕΛ και ο κ. Άντρος Κυπριανού προσωπικά δεν είχε και φαίνεται ότι δεν έχει κανένα όριο. Στην αρχή προσπάθησαν να πλήξουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσον αφορά την αξιοπιστία του απέναντι στην ΕΕ και στο διεθνές πολιτικό σκηνικό σε σχέση με το Κυπριακό, υιοθετώντας πλήρως αφηγήματα της Τουρκίας για το τι συνέβη στο Κραν Μοντανά και επιρρίπτοντας την ευθύνη του αδιεξόδου στην ελληνοκυπριακή πλευρά αθωώνοντας την κατοχική δύναμη ουσιαστικά, κάτι που συνεχίζουν να πράττουν, δυστυχώς, μέχρι και σήμερα".

"Όταν μετά τα ταξίδια του κ. Κυπριανού στην Άγκυρα και τη συνάντηση του με τον κ. Τσαβούσογλου και αφού αποδείχθηκε περίτρανα ότι η κατοχική Τουρκία ούτε είχε ούτε έχει διάθεση για δίκαιη λύση στο Κυπριακό αποσύροντας τα στρατεύματα της και εγκαταλείποντας επεμβατικά δικαιώματα ώστε να δημιουργηθεί ένα φυσιολογικό κράτος στην Κύπρο και αφού όλα τα αφηγήματα του ΑΚΕΛ περί του αδιάλλακτου Αναστασιάδη κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος με την επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας προς όλα τα κράτη στην περιοχή, το ΑΚΕΛ και ο κ. Κυπριανού αποφάσισαν να στραφούν και να ακολουθήσουν την τακτική της επίθεσης κατά της ακεραιότητας, του ήθους και της εντιμότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας, πότε αναμασώντας θέματα που αποδείχθηκαν ασύστολα ψεύδη και πότε εκμεταλλευόμενοι επιθέσεις, με αλλότρια κίνητρα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας από ελεγχόμενα ξένα ΜΜΕ με σαφή κίνητρα", ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Υπενθύμισε "στο ΑΚΕΛ και στον κ. Άντρο Κυπριανού ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκάλεσε ο ίδιος, και διεξήχθησαν δύο έρευνες από τον Γενικό Ελεγκτή για όσα ψευδώς κατά καιρούς του απέδωσε το ΑΚΕΛ, και από την ΜΟΚΑΣ άλλη έρευνα για το πρώην Δικηγορικό Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να προκύψει το παραμικρό σε βάρος του Προέδρου".

Τέλος επεσήμανε πως "ματαιοπονεί, ο κ. Κυπριανού και το ΑΚΕΛ εάν νομίζουν ότι με αφορμή την καλά οργανωμένη, συντονισμένη και ξεκάθαρα στοχευμένη επίθεση που δέχεται αυτή την ώρα, για συγκεκριμένους και σαφείς λόγους η χώρα μας από το ελεγχόμενο κανάλι Al Jazeera και σε καιρούς μάλιστα που η Κύπρος δέχεται πολλαπλές επιθέσεις από την Τουρκία, θα κερδίσει πόντους η ηγεσία του ΑΚΕΛ με στόχο να αναρριχηθεί στην εξουσία, μετερχόμενη τέτοιες μεθόδους".

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ