ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:03
25°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Διπλωματία

Αντίδραση Άγκυρας για την συνάντηση Μακρόν-Αναστασιάδη

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Τοποθέτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ για μηνύματα του Γάλλου Προέδρου στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Κύπρου στην Γαλλία.

Η τουρκική πρωτεύουσα δεν έκρυψε τον προβληματισμό και τον εκνευρισμό της για τα μηνύματα που δόθηκαν στην δημοσιότητα στα πλαίσια της συνάντησης των Προέδρων της Κύπρου και της Γαλλίας. Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών τοποθετήθηκε επί του ζητήματος την νύχτα της Πέμπτης.

«Η Γαλλία χάνει την ουδετερότητα της και την ευκαιρία να συμβάλει στην (περιφερειακή) σταθερότητα με κάθε τοποθέτηση και κάθε λάθος βήμα που κάνει στο πλαίσιο των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε ο Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Χαμί Άκσοϊ.

Η Άγκυρα προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα κάλεσε το Παρίσι «να κάνει διάκριση μεταξύ της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών και της επιτιθέμενης πλευράς που για έναν χρόνο επιχειρεί να καταλάβει την πρωτεύουσα και να ανατρέψει τη νόμιμη κυβέρνηση».

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, οι τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου της Γαλλίας δεν έχουν καμία αξία για την Τουρκία καθώς κανείς δεν μπορεί να απειλήσει την γειτονική χώρα και τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν πρόκειται να αποδώσουν αποτέλεσμα.

Η «συμβουλή» της Άγκυρας στο Παρίσι

«Η Γαλλία πρέπει τώρα να σταματήσει να βλέπει τον εαυτό της στον καθρέφτη ως γίγαντα και να ακολουθήσει ορθολογικές πολιτικές. Πρέπει να σταματήσει να υποστηρίζει τους συνωμότες του πραξικοπήματος στη Λιβύη, τους τρομοκράτες στη Συρία και εκείνους που ενεργούν με την πεποίθηση ότι «είμαι ο μόνος ιδιοκτήτης αυτού του τόπου» στην Ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει στην σχετική τοποθέτηση του το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Τέλος, η Άγκυρα τονίζει το εξής: «Κάθε βήμα που λαμβάνει η χώρα μας στην Ανατολική Μεσόγειο στοχεύει στην υπεράσπιση των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων βάσει του διεθνούς δικαίου. Η Τουρκία δεν θα διστάσει να προστατεύσει τα δικαιώματά της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ