ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Διπλωματία

Αβέρωφ προς Πρέσβειρα ΗΠΑ: 'Ετοιμη η ε/κ πλευρά για επανέναρξη διαλόγου για Κυπριακό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Πρόκειται για την δεύτερη στη σειρά συνάντηση του με την Αμερικανίδα αξιωματούχο

Την ετοιμότητα της πλευράς μας για άμεση επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό, εξέφρασε στην Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούντιθ Γκάρμπερ ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά τη δεύτερη στη σειρά συνάντηση του με την Αμερικανίδα αξιωματούχο, ενόψει της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη.

Κατά τη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία του ΔΗΣΥ στο πλαίσιο του κύκλου επαφών του με Πρέσβεις και με επίκεντρο το Κυπριακό, ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Γιώργο Χατζηγεωργίου, εξέφρασε ευχαριστίες για τη στήριξη των ΗΠΑ και για τις ξεκάθαρες θέσεις της χώρας πάνω στη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού, όπως αυτές έχουν εκφραστεί και από τον Αμερικανό Υπουργό των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν καθώς και από άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε επίσης ότι το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, δεν μπορεί να ξεφύγει από τις ομόφωνες αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για ένα κράτος και τη μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα όπως προνοούν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ