ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
23°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Διπλωματία

Η Ανατολική Μεσόγειος στην ατζέντα της συνάντησης Μέρκελ - Μακρόν

Newsroom Κ, Αθήνα

Oι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στην παραθεριστική κατοικία του Γάλλου προέδρου και θα συζητήσουν τα μεγάλα διεθνή ζητήματα

Η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο θα απασχολήσει τη συνάντηση που θα έχουν στις 20 Αυγούστου η Άνγκελα Μέρκελ με τον Εμανουέλ Μακρόν στην παραθεριστική κατοικία του Γάλλου Προέδρου.

Όπως αναφέρει το Παρίσι, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στην παραθεριστική κατοικία του Γάλλου προέδρου και θα συζητήσουν τα μεγάλα διεθνή ζητήματα, από τον κορωνοϊό μέχρι τον Λίβανο, αλλά και της εξελίξεις στη Λευκορωσία.

«Είναι μία εξαιρετικής φύσης συνάντηση, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Καγκελάριος προσκαλείται στη Μπρεγκανσόν από έναν Γάλλο πρόεδρο», αναφέρουν τα Ηλύσια Πεδία.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι Μέρκελ - Μακρόν «θα συζητήσουν για τις ευρωπαϊκές προκλήσεις του φθινοπώρου: την ευρωπαϊκή συνεργασία για το θέμα του κορονοϊού, την συνέχιση του προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου 2020, το Brexit, το κλίμα, το εμπόριο και την Σύνοδο για το μέλλον της Ευρώπης».

Ανάμεσα στα υπόλοιπα ζητήματα θα είναι η κατάστση στο Λίβανο, τη Λευκορωσία και την ανατολικλή Μεσόγειο, όπου καταγράφεται σκηνικό έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ