ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Διπλωματία

Νότης Μιταράκης: Ελλάδα-Κύπρος υποστηρίζουν ένα ανθεκτικό σύστημα μετανάστευσης Ε.Ε.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τι είπαν Μιταράκης και Νουρής στη συνάντηση τους

Καθώς βρισκόμαστε στη δύσκολη διαπραγμάτευση για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, Ελλάδα και Κύπρος υποστηρίζουμε ένα «δίκαιο και ανθεκτικό» κοινό ευρωπαϊκό σύστημα με ισόποση κατανομή της ευθύνης μεταξύ των κρατών μελών, δήλωσε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μιταράκης μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, την Παρασκευή στη Λευκωσία.

Σε δικές τους δηλώσεις, ο κ. Νουρής ανέφερε ότι «συζητήσαμε τρόπους επίτευξης των κοινών μας επιδιώξεων στο πλαίσιο της συζήτησης για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Ασύλου και Μετανάστευσης και ιδιαίτερα απέναντι στην άρνηση της Τουρκίας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της στο μεταναστευτικό έναντι όλων των κρατών μελών, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου».

Απαντώντας σε ερώτηση, ανέφερε ότι είναι μια ξεκάθαρη διεκδίκηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και όλων των χωρών της ΕΕ ότι θα πρέπει να υπάρξει μια κεντρική διαπραγμάτευση από την ΕΕ όσον αφορά τα θέματα επιστροφών. Για μας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αιτήματα, είπε και δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υιοθετηθεί στο προσεχές διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ