ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:54
30°
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Διπλωματία

Πλήρης αλληλεγγύη σε Ελλάδα και Κύπρο από Μακρόν

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Ελπίδα Μπορέλ να ξεπεραστούν οι διαφωνίες για Λευκορωσία

Την ελπίδα οι ηγέτες να ξεπεράσουν τις διαφορές που υπάρχουν γύρω από το πακέτο κυρώσεων στο καθεστώς Λουκασένκο στη Λευκορωσία, εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, προσερχόμενος στο χώρο του Συμβουλίου.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος έκανε λόγο για σημαντικές συζητήσεις, και για “καθοριστικό σταυροδρόμι σε σχέση με την Τουρκία καθώς θα πρέπει να αποφασίσουμε για τη μελλοντική μας σχέση, να αποφύγουμε την κλιμάκωση της διαφοράς για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών και να λάβουμε υπόψιν τη σχέση μας από πολλές οπτικές”. Όπως είπε “η καθοδήγηση των ηγετών θα είναι καθοριστική ώστε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να έχουμε μια συνεκτική προσέγγιση στη σχέση μας με την Τουρκία”.

Για ξεκάθαρη και άνευ όρων αλληλεγγύη που πρέπει να εκφράσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προς την Ελλάδα και την Κύπρο ως προς την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των δύο κρατών μελών της ΕΕ από την Τουρκία, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Πρόεδρος Μακρόν έκανε λόγο για διάλογο για την Τουρκία με πραγματισμό και αποφασιστικότητα σε σχέση με την κυριαρχία των κρατών μελών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ