ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Διπλωματία

Πρέσβειρα Γαλλίας: Άριστη η συνεργασία με την Κύπρο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Σαλίν Γκρενέτ-Καταλάνο ξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το υψηλό επίπεδο συνεργασίας θα συνεχιστεί και ότι θα εξεταστούν τρόποι περαιτέρω βελτίωσης των υφιστάμενων συμφωνιών

Την άριστη συνεργασία που έχουν Κύπρος και Γαλλία στον τομέα της άμυνας και ασφάλειας εξήρε η νέα Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο Σαλίν Γκρενέτ-Καταλάνο στο πλαίσιο εθιμοτυπικής συνάντησης, που είχε σήμερα με τον Υπουργό Άμυνας, Χαράλαμπο Πετρίδη, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι θα εξεταστούν τρόποι περαιτέρω βελτίωσης των υφιστάμενων συμφωνιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, ο κ. Πετρίδης ευχήθηκε καλή επιτυχία στην Γκρενέτ-Καταλάνο για την ανάληψη των καθηκόντων της και την ευχαρίστησε για την πολυεπίπεδη στήριξη της Γαλλίας προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Αναφέρθηκε επίσης στις ήδη εξαίρετες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και στην αμυντική – στρατιωτική συμφωνία που είναι σε ισχύ και συμβάλλει στη δημιουργία και διατήρηση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Πετρίδης και η κ. Γκρενέτ-Καταλάνο συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τις συνεχιζόμενες αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Όπως αναφέρεται η Γαλλίδα Πρέσβειρα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το υψηλό επίπεδο συνεργασίας θα συνεχιστεί και ότι θα εξεταστούν τρόποι περαιτέρω βελτίωσης των υφιστάμενων συμφωνιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ