ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
22°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Διπλωματία

Επικοινωνία Μπορέλ - Τσαβούσογλου για αποκλιμάκωση

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης ανακοίνωσε στο twitter ότι καλεί τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών σε έκτακτες διαβουλεύσεις για την ένταση που επικρατεί στην Α. Μεσόγειο

Σε μια στιγμή που στην Ανατολική Μεσόγειο επικρατούν συνθήκες «διπλωματικής πυρκαγιάς», ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας επιχειρεί να αναλάβει ρόλο «πυροσβέστη» για να αποφευχθεί ο εκτροχιασμός των εξελίξεων.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Ζόζεπ Μπορέλ, πριν από λίγο ανακοίνωσε στο twitter ότι καλεί τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών σε έκτακτες διαβουλεύσεις για την ένταση που επικρατεί στην Α. Μεσόγειο και την κρίση στην Λιβύη.

«Μετά τη συζήτηση της FAC για την Τουρκία και την περαιτέρω αύξηση των εντάσεων στο East Med, συνομίλησα με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου», ανακοίνωσε ο κ. Μπορέλ από τον επίσημο λογαριασμό του στο twitter.

Στην συνέχεια, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε τα εξής: «Συμφωνήσαμε (με τον Τούρκο ΥΠΕΞ) για την ανάγκη της αποκλιμάκωσης των εντάσεων συνάντησης πριν από το άτυπο Συμβούλιο Gymnich. Συμφωνήσαμε επίσης, να συνεργαστούμε για την κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη στο πλαίσιο της διαδικασίας του Βερολίνου».

Το παραπάνω δημοσιεύτηκε λίγο μετά την χθεσινοβραδινή τηλεφωνική επικοινωνία Μπορέλ-Τσαβούσογλου, η οποία ήρθε στην σκιά της συνεχιζόμενης έντασης στα ανοιχτά του Καστελόριζου.

Ας σημειωθεί ότι η συνάντηση του Gymnich είναι προγραμματισμένη για τον Αύγουστο. Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Παρασκευής, την στιγμή που στην Τουρκία τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην Αγία Σοφία, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Oruç Reis» παρέμενε αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Αττάλειας, συνοδευόμενο από πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας. Χθες, το Πρακτορείο Ανατολίας μετέδωσε ότι το πλοίο αναμένει εντολή για να ξεκινήσει το νέο ταξίδι του.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΟΖ  |  Ευρώπη  | 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ