ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
22°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Διπλωματία

Συμβιβαστική λύση για Α. Μεσόγειο ζητά ο Ερντογάν

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Κριτική στην Αθήνα και πρόταση για διαβουλεύσεις για συμβιβαστική λύση στην Α. Μεσόγειο, από τον Πρόεδρο της Τουρκίας

Για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι το Oruc Reis ξεκίνησε χθες το βράδυ το ταξίδι του για την περιοχή όπου θα διεξάγει έρευνες, ώρα 20:00 Τουρκίας. Το πλοίο ξεκίνησε τις εργασίες του στο προκαθορισμένο σημείο σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, με το έργο του Oruc Reis η Άγκυρα «απαντά» σε απόπειρες στην περιοχή που έχουν ως στόχο την παραβίαση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της γειτονικής χώρας.

Ο κ. Ερντογάν επανέλαβε την πλέον γνωστή θέση της κυβέρνησης του, ότι αρχικά οι εργασίες του Oruc Reis είχαν διακοπεί για να προχωρήσουν οι διπλωματικές διαβουλεύσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Ερντογάν, η Ελλάδα τήρησε ανειλικρινή στάση στις διαπραγματεύσεις και τελικά κατέληξε σε συμφωνία με την Αίγυπτο, η οποία στερείται νομικής βάσεως.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, η Τουρκία που δεν έχει βλέψεις για την γη, την θάλασσα και τα δικαιώματα άλλων χωρών, ζητά από τους υπόλοιπους παράγοντες να τηρήσουν την ίδια στάση.

Η τουρκική πρόταση

Ο κ. Ερντογάν προβάλλει ακόμη την άποψη ότι η Τουρκία είναι μια μεγάλη χώρα, της οποίας τα δικαιώματα δεν είναι δυνατόν να παραμεριστούν για χάρη των ελληνικών νησιών.

Στα πλαίσια της ομιλίας του, ο κ. Ερντογάν κάλεσε όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου να λάβουν μέρος σε συνομιλίες για να εξασφαλιστεί μια συμβιβαστική φόρμουλα που θα είναι αποδεκτή από όλες τις πλευρές.

Ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε ακόμη, ότι μέχρι να επικρατήσει η κοινή λογική και η ψυχραιμία στην περιοχή, η Τουρκία θα συνεχίσει τα βήματα της στο διπλωματικό πεδίο και στην περιοχή.

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ