ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Διπλωματία

To μέλλον των σχέσεων ΕΕ- Τουρκίας σε συνάντηση Μπορέλ-Τσαβούσογλου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο κάλεσε τον Ύπατο Εκπρόσωπο και την Κομισιόν να υποβάλουν έκθεση σχετικά με την πορεία των πολιτικών, οικονομικών και εμπορικών σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος Ζοζέπ Μπορέλ πραγματοποίησε συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στις Βρυξέλλες την Πέμπτη.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση που εξέδωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος, "οι συνομιλίες τους έδωσαν την ευκαιρία να αποτιμηθούν οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας στο πλαίσιο που έθεσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο και να συζητήσουν την πορεία προς το μέλλον, με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο που είναι το επίκεντρο της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας. "

"Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο κάλεσε τον Ύπατο Εκπρόσωπο και την Κομισιόν να υποβάλουν έκθεση σχετικά με την πορεία των πολιτικών, οικονομικών και εμπορικών σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, καθώς και σχετικά με τα μέσα και τις επιλογές για τον τρόπο προόδου", αναφέρεται στη δήλωση.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στρατηγικό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη μιας συνεργασίας και αμοιβαία επωφελής σχέσης, που βασίζεται σε αξίες και αρχές", τονίζεται.

"Η συνάντηση επέτρεψε μια εγκάρδια, ειλικρινή και διεξοδική ανταλλαγή απόψεων για πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση", καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ