ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:12
30°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Διπλωματία

Τούρκος ΥΠΑΜ: Δόθηκε «άδεια» από τα κατεχόμενα για έρευνες στην Αν. Μεσόγειο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Αυτό το δικαίωμά μας θα το χρησιμοποιήσουμε και το χρησιμοποιούμε. Κανείς να μην αμφιβάλλει γι αυτό» σημείωσε ο Ακάρ

“Είναι δικαίωμά μας να κάνουμε έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο στις περιοχές που μας αδειοδότησε η ‘τδβκ’ και στις περιοχές που η Τουρκία έχει θαλάσσια αρμοδιότητα”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας χθες βράδυ σε εκδήλωση για το ψευδοκράτος.

Στις δηλώσεις του ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη “κάνουμε εργασίες για να επωφεληθούμε από αυτά. Αυτό το δικαίωμά μας θα το χρησιμοποιήσουμε και το χρησιμοποιούμε. Κανείς να μην αμφιβάλλει γι αυτό”.

“Είναι αδύνατο να ακούσουμε αυτούς που έρχονται εδώ από χιλιάδες μίλια μακριά και προσπαθούν να θέσουν τους κανόνες τους. Είμαστε εγγυήτρια χώρα, γνωρίζουμε πλήρως τα δικαιώματά μας και τις υποχρεώσεις μας εδώ, κάναμε αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε”, ανέφερε ο Χουλούσι Ακάρ.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι με την Ελλάδα έγιναν δύο συναντήσεις στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα στο πλαίσιο των επαφών για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. “Προτείναμε η τέταρτη να γίνει στην Άγκυρα και περιμένουμε η ελληνική πλευρά να συμμετάσχει σε αυτή τη συνάντηση”, ανέφερε.

Ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι γίνονται δηλώσεις του τύπου ‘δεν μπορούμε να αφήσουμε την ασφάλεια της ανατολικής Μεσογείου στην Τουρκια’. Εκείνοι που τα λένε αυτά ας κοιτάξουν την ιστορία μας και το παρελθόν της ανατολικής Μεσογείου. Όπως και στο παρελθόν τα στρατεύματά μας εκεί, οι δυνάμεις μας, έχουν την ικανότητα να κάνουν ό,τι χρειάζεται για την ασφάλεια. Θέλω όλοι να το γνωρίζουν. Επομένως η γλώσσα είναι πολύ σημαντική σε τέτοιου είδους σχέσεις. Τα μέρη πρέπει να χρησιμοποιούν προσεκτική γλώσσα ενώ κάνουν δηλώσεις. Είναι απαραίτητο να αποφεύγεται η πρόκληση, η ένταση και η προβοκάτσια”, ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Τουρκία  |  ΑΟΖ  | 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ