ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 19:20
14°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

ΔΗΣΥ: Αντί να υπάρξει πολιτική βούληση, επιχειρούν εισβολή στην ΑΟΖ

Newsroom K

Δεν τίθεται θέμα συζήτησης για λύση του κυπριακό εκτός των παραμέτρων του ΟΗΕ, αναφέρεται σε ανακοίνωση

Ανακοίνωση αναφορικά με τα όσα διαδραματίζονται στην κυπριακή ΑΟΖ, τις δηλώσεις Οζερσάι-Ταρτάρ αλλά και την απόφαση του «υπουργικού» για την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσιών εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Όπως αναφέρεται, «είναι τραγικό το γεγονός ότι μετά από 45 χρόνια, αντί να υπάρξει πολιτική βούληση εκ μέρους της Τουρκίας και των Τ/κ για επίλυση του Κυπριακού, επιχειρούν θαλάσσια εισβολή στην ΑΟΖ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Παράλληλα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός σημειώνει ότι δεν τίθεται θέμα συζήτησης για λύση του Κυπριακού εκτός των παραμέτρων του ΟΗΕ.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Αντί να υπάρξει πολιτική βούληση εκ μέρους της Τουρκίας και των Τ/κ για επίλυση του κυπριακού, επιχειρούν εισβολή στην ΑΟΖ και παράνομη εδαφική προέκταση των διοικητικών ορίων του ψευδοκράτους.

Αναφορικά με τις δηλώσεις των Κουντρέτ Οζερσάι και Ερσίν Ταρτάρ, ο Δημοκρατικός Συναγερμός σημειώνει πως δεν τίθεται θέμα συζήτησης για λύση του Κυπριακού, εκτός των παραμέτρων του ΟΗΕ, της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και του Πλαισίου Γκουτέρες.

Όσο αφορά την απόφαση της ψευδοκυβέρνησης και του λεγόμενου «υπουργικού», οι προθέσεις πίσω από αυτή είναι ξεκάθαρες. Από τη μια, αντί της επιστροφής του συνόλου της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους, επιζητούν να διεκδικήσουν ένα μέρος ως ιδιοκτησία του Εβκάφ και το υπόλοιπο κρατώντας το υπό τ/κ διοίκηση να καλέσουν τους Ελληνοκύπριους αν θέλουν να επιστρέψουν. Τέτοιες προσεγγίσεις είναι απαράδεχτες και δεν μπορούν να βρουν σύμφωνο τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι μετά από 45 χρόνια, αντί να υπάρξει πολιτική βούληση εκ μέρους της Τουρκίας και των Τ/κ για επίλυση του κυπριακού, επιχειρούν θαλάσσια εισβολή στην ΑΟΖ και παράνομη εδαφική προέκταση των διοικητικών ορίων του ψευδοκράτους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ