ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 18:11
33°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Εκλογή Λουκά Φουρλά στην προεδρία του MEPs Against Cancer

Newsroom K

Η τιμητική θέση του Προέδρου στην ομάδα των Ευρωβουλευτών κατά του Καρκίνου αποτελεί, όπως επισήμανε, τη συνέχιση των εθελοντικών του δράσεων για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού

Στην Προεδρία του MEPs Against Cancer εξελέγη ο Ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Λουκάς Φουρλάς. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ψηφοφορίας, που διεξήχθη μεταξύ 14 – 28 Οκτωβρίου, έλαβε ποσοστό 45.5%. Όπως δήλωσε, η εκλογή του ως Πρόεδρος του MEPs Against Cancer είναι δηλωτική της πρόθεσης του να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις σε θέματα που αφορούν τον καρκίνο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην παιδιατρική ογκολογία και την παιδιατρική ανακουφιστική φροντίδα.

Η τιμητική θέση του Προέδρου στην ομάδα των Ευρωβουλευτών κατά του Καρκίνου αποτελεί, όπως επισήμανε, τη συνέχιση των εθελοντικών του δράσεων για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού. «Όραμά μου, ο σχεδιασμός και η υιοθέτηση μιας κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής κατά του Καρκίνου. Δηλώνω την αφοσίωση μου σε αυτό και την πλήρη δέσμευση μου για την οργάνωση και την υλοποίηση του.  Δηλώνω την ετοιμότητά μου στην αξιοποίηση του νέου προγράμματος Europe Horizon το οποίο θέτει ως βασικό στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας στη δημόσια υγεία με ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα καθώς και στους κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς της παράγοντες. Δηλώνω παρόν στη διεκδίκηση όσο περισσότερων κονδυλίων για την ανάδειξη στρατηγικών συνεργασιών, καινοτόμων μεθόδων και εργαλείων που θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση, στον έλεγχο, στην ισότιμη πρόσβαση σε νέες καινοτόμες θεραπείες αλλά και στη συμμετοχή των ασθενών στη διαμόρφωση αποφάσεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τόσων των ίδιων όσο και των οικογενειών τους» ανέφερε.

Επίσης, τόνισε πως με την Κύπρια Επίτροπο για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου διατηρεί στενή συνεργασία τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την καταπολέμηση του καρκίνου και τη στήριξη των οικογενειών και αυτό θα βοηθήσει τα μέγιστα στην υλοποίηση των στόχων που έχουν τεθεί. «Γνωρίζοντας και κατανοώντας το ταξίδι του ασθενή και της οικογένειας του, έχοντας βιώσει και ο ίδιος τις ανάγκες που δημιουργούνται, στρατεύτηκα στην καταπολέμηση του καρκίνου πανευρωπαϊκά» κατέληξε.

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός συγχαίρει τον Λουκά Φουρλά και του εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο του. Είναι σημαντικό να υπάρχει πρωταγωνιστικός ρόλος από στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού για ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο θέμα, όπως είναι ο καρκίνος, στο ανώτατο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΔΗΣΥ  | 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ