ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Πολιτική

Ενώνουν δυνάμεις ΔΗΠΑ - Συνεργασία Δημοκρατικών

Της Μαρίνας Οικονομίδου

Της Μαρίνας Οικονομίδου

economidoum@kathimerini.com.cy

Εντός της βδομάδας αναμένεται η ανακοίνωση της κοινής πορείας τους στις βουλευτικές εκλογές

Εντός της βδομάδας που μπαίνει αναμένεται να ανακοινώσουν την κοινή πορεία τους στις βουλευτικές εκλογές του Μάη, η Δημοκρατική Παράταξη και η Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων που αποτελείται από τους τρεις βουλευτές που ανεξαρτητοποιηθήκαν από το ΔΗΚΟ, Άγγελο Βότση, Μαρίνο Μουσιούττα και Γιώργο Προκοπίου αλλά και από τους Χρίστο Τσίγκη και Αλέκο Τρυφωνίδη.

Τα δύο κινήματα, έχουν έρθει σε επαφή το τελευταίο διάστημα με αντιπροσωπείες στελεχών και έχουν καταρτίσει το πλαίσιο αρχών. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, υπάρχει ταύτιση απόψεων στα μεγάλα ζητήματα, όπως είναι η οικονομία και το κυπριακό.
Σε μεταγενέστερη φάση, αναμένεται να ανακοινωθεί και το ψηφοδέλτιο του κόμματος. Η «Κ» είχε αποκαλύψει το προηγούμενο διάστημα πως τα δύο κινήματα ψάχνουν φόρμουλα συνεργασίας και πως το ψηφοδέλτιο θα ονομάζεται «Δημοκρατική Παράταξη- Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων».

Στην επαρχία Λευκωσίας, θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητα των Μαρίνου Μουσιούττα και Αλέκου Τρυφωνίδη. Ο Χρίστος Τσίγκης δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να διεκδικήσει εκλογή, όπως επίσης και ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Παράταξης και δημοτικός σύμβουλος Αγλαντζιάς Μαρίνος Κλεάνθους. Για την επαρχία Λευκωσίας ακουγόταν εντόνως το όνομα του μέχρι προσφάτως αναπληρωτή Προέδρου της Αλληλεγγύης Πόλυ Παλλήκαρου, όμως ένα τέτοιο σενάριο φέρεται να απομακρύνεται. Πολύ πιθανή είναι η υποψηφιότητα της πρώην ευρωβουλευτού Αντιγόνης Παπαδοπούλου, ενώ απομακρυσμένη θεωρείται πλέον η υποψηφιότητα του Γιάννου Λακκοτρύπη.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Λακκοτρύπης είχε έρθει πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στις ευρωεκλογές του 2019 και σίγουρα η Δημοκρατική Παράταξη θεωρεί πως έχει να κερδίσει από την υποψηφιότητά του. Στην επαρχία Κερύνειας εκλογή θα διεκδικήσει στο πλαίσιο της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων ο Αδάμος Ασπρής, ο οποίος έχει αποχωρήσει πρόσφατα από το Δημοκρατικό Κόμμα.

Συζήτηση υπήρξε για το που θα κατεβεί τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν. Όπως λέγεται, πιθανή είναι η υποψηφιότητά του στην επαρχία Πάφου αντί στη Λευκωσία, σε μία προσπάθεια να μην αποθαρρύνει πρόσωπα με δυναμική από το να κατεβούν στην πρωτεύουσα. Θα πρέπει να σημειωθεί πως για την επαρχία Πάφου ακούγεται εντόνως η υποψηφιότητα του πρώην αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ Χρίστου Πατσαλίδη, αλλά και της Θέας Νικολάου η οποία ήταν υποψήφια στις ευρωεκλογές με την ΕΔΕΚ. Δεν αποκλείεται η κα Νικολάου να κατέλθει υποψήφια και στην Επαρχία Λευκωσίας. Το στοίχημα λοιπόν είναι κατά πόσο η ΔΗΠΑ μπορεί να βγάλει έδρα στην Επαρχία Πάφου, δεδομένου ότι το ΔΗΚΟ έχει την πρωτοκαθεδρία στην εν λόγω επαρχία, με τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ να ακολουθούν. Στη Λεμεσό δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα του Άγγελου Βότση, ενώ υποψηφιότητα στο πλευρό της Πλατφόρμας θα βάλει και ο Πρόεδρος του Συνδέσου Πρώτης Κατοικίας Σταύρος Παπαδούρης.

Στην Επαρχία Αμμοχώστου έχει ήδη ανακοινωθεί το όνομα του τέως διευθυντή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μάρκου Τράγκολα, ενώ έντονα ακούγεται και το όνομα του παρουσιαστή Μάριου Πρίαμου. Στην Επαρχία Αμμοχώστου αναμένεται να κατέλθει και ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Ανδρέα Θεμιστοκλέους. Στην επαρχία Λάρνακας, διεκδικεί εκλογή ο Γιώργος Προκοπίου και στην επαρχία Αμμοχώστου ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΔΗΚ και στενός συνεργάτης του κ. Προκοπίου Μιχάλης Γιακουμή. Στην επαρχία Αμμοχώστου κατεβαίνει και ο δημοτικός σύμβουλος Αμμοχώστου Γιώργος Χατζηγιάννης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ