ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:08
26°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Επιμένει το ΑΚΕΛ σε έλεγχο και συλλογική λειτουργία ανεξάρτητων θεσμών

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Συνάντηση με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας είχε ο γενικός γραμματέας του κόμματος

Τη θέση του ΑΚΕΛ για αλλαγές στο τρόπο λειτουργίας των ανεξάρτητων θεσμών και κατ’ επέκταση των αξιωματούχων, μετέφερε δια ζώσης στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο γενικός γραμματέας του κόμματος Άντρος Κυπριανού. Όπως προκύπτει από τις επίσημες τοποθετήσεις μετά το πέρας της συνάντησης, το ΑΚΕΛ υποστηρίζει σθεναρά την προοπτική αλλαγών στους ανεξάρτητους θεσμούς, απορρίπτοντας κατηγορηματικά ότι πρόκειται για προτάσεις που καταργούν με τον ένα ή άλλο τρόπο θεσμούς και αξιωματούχους.

Όπως είπε ο Άντρος Κυπριανού, το ΑΚΕΛ στηρίζει του θεσμούς πλην όμως, όπως σημείωσε, οι ανεξάρτητοι θεσμοί πρέπει να ελέγχονται και να λειτουργούν συλλογικά. Ο κ. Κυπριανού εμφανίσθηκε έντονα ενοχλημένος από δημοσιεύματα ότι «το ΑΚΕΛ μεθοδεύει φάγωμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη» δηλώντας απερίφραστα πως το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει σε παιχνίδια .

Διαφωνεί ο Ελεγκτής

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης πέρα από τις ευχαριστίες προς τον Άντρο Κυπριανού επανέλαβε και πάλι την αρνητική θέση για αλλαγές στη Ελεγκτική Υπηρεσία, στα πρότυπα Ελεγκτικού Συνεδρίου. Χωρίς να κάνει συγκεκριμένες αναφορές υποστήριξε πως για κάποιους, η ιδέα για μετατροπή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας από μονοπρόσωπη σε πολυπρόσωπη, ενέχει την ανάγκη υπόσκαψης του ιδίου, διευκρινίζοντας πως τα λεγόμενά του δεν έχουν ως στόχο τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ