ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:41
24°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Επιμένουν στο άνοιγμα Βαρωσίου υπό Τ/κ διοίκηση

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Σημαντικά μηνύματα από τον Όζερσαϊ για το μέλλον της κλειστής πόλης

Η επίσκεψη μιας μικρής ομάδας Τ/κ δημοσιογράφων στην κλειστή πόλη της Αμμοχώστου, πέρα από το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και τη συναισθηματική φόρτιση, έχει ακόμη μία σημαντική πτυχή που αφορά τόσο το μέλλον του Βαρωσιού όσο και το ίδιο το Κυπριακό. Η τ/κ πλευρά, αν όχι σε επίπεδο Μουσταφά Ακιντζί, σίγουρα όμως, σε επίπεδο της «κυβέρνησης» του Ερσίν Τατάρ επιμένει στο άνοιγμα του Βαρωσιού υπό τ/κ διοίκηση, με βάση πολυμερούς σχεδίου, το οποίο παρουσίασε στις αρχές του καλοκαιριού η «Κ».

Συνοδεύοντας τους Τ/κ δημοσιογράφους στο Βαρώσι, ο Κουντρέτ Όζερσαϊ έστειλε μηνύματα, σχετικά με το σχέδιο ανοίγματος της περίκλειστης πόλης, το οποίο στηρίζεται σε δύο βασικούς άξονες. Πρώτον, επανέλαβε ότι το άνοιγμα της κλειστής πόλης είναι μια αποκλειστικά τ/κ υπόθεση, για την οποία έχουν ήδη δρομολογηθεί εξελίξεις και σχετικές εργασίες. Δεύτερον, άφησε να εννοηθεί ότι το περιουσιακό καθεστώς του Βαρωσιού, το οποίο σήμερα αμφισβητεί η «κυβέρνηση», θα ξεκαθαρίσει σε τελική φάση στην περίφημη «επιτροπή ακίνητης περιουσίας», στην οποία εκκρεμούν και σχετικές υποθέσεις.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο ζήτημα, ο κ. Όζερσαϊ, τονίζοντας ότι στο Βαρώσι η μοναδική αρχή που μπορεί να λάβει αποφάσεις για το μέλλον της περιοχής είναι η «ΤΔΒΚ», ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι σχετικές εργασίες για τη συντήρηση των υποδομών της πόλης. Τα συνεργεία καθαρισμού έχουν ήδη πιάσει δουλειά στο Βαρώσι. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει η συντήρηση του οδικού δικτύου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η αποκατάσταση του ηλεκτρικού δικτύου. Παράλληλα, συνεχίζεται η καταγραφή της ακίνητης περιουσίας.
Σχετικά με το μέλλον των ε/κ περιουσιών, το μήνυμα του κ. Όζερσαϊ ήταν ξεκάθαρο. Στο όλο ζήτημα θα εκφράσει τις δικές του θέσεις και το Εβκάφ. Σύμφωνα με τον κ. Όζερσαϊ, το τελευταίο διάστημα η τ/κ πλευρά έχει εξασφαλίσει τεκμήρια (κοτσάνια και έγγραφα) που υποστηρίζουν τις τ/κ διεκδικήσεις. Είπε δε ότι τη συνολική εικόνα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η περίφημη επιτροπή ακίνητης περιουσίας, ενώπιον της οποίας εκκρεμούν περίπου 300 προσφυγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψη στο Βαρώσι συνοδεύτηκε από παρατράγουδα, κυρίως σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των δημοσιογράφων. Όπως πληροφορείται η «Κ», στην επίσκεψη συμμετείχε μονάχα ένας μικρός αριθμός δημοσιογράφων που είναι εγγεγραμμένοι στα «Κατεχόμενα». Δημοσιογράφοι με διεθνές διαπιστευτήρια αποκλείστηκαν από το λεγόμενο γραφείο ενημέρωσης, γεγονός που προκάλεσε δυσαρέσκεια στους τ/κ δημοσιογραφικούς κύκλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ