ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 22:54
24°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Επίσκεψη Περδίκη στους πληγέντες της Ξυλοφάγου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Θετική, σωστή και έγκαιρη η αντίδραση τόσο του ΥΠΕΣ όσο και του Επάρχου Λάρνακας για αποζημώση των πληγέντων», ανέφερε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων

Επίσκεψη στους πληγέντες από τον πρόσφατο ανεμοστρόβιλο στην Ξυλοφάγου πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Γιώργος Περδίκης, ο οποίος χαρακτήρισε θετική, σωστή και έγκαιρη την αντίδραση τόσο του Υπουργού Εσωτερικών όσο και του Επάρχου Λάρνακας για αποζημώση των πληγέντων.

Στις δηλώσεις του ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι «ενημερωθήκαμε από τον κοινοτάρχη Γεώργιο Τάσου για τις ενέργειες που έγιναν προς αποκατάσταση των ζημιών. Λόγω των επιτυχημένων παρεμβάσεων του Κοινοτάρχη όσο και της σωστής και έγκαιρης αντίδρασης τόσο του Υπουργού Εσωτερικών όσο και του Επάρχου Λάρνακας, φαίνεται ότι θα έχουμε άμεση αποζημίωση των πληγέντων κάτι που είναι πάρα πολύ θετικό», σημείωσε.

Ο κ. Περδίκης ευχήθηκε «οι κρατικές υπηρεσίες να αντιδρούν πάντα έγκαιρα και με τον ίδιο τρόπο ούτως ώστε να μην χρειάζονται οι διαμαρτυρίες από τους κοινοτάρχες».

Ταυτόχρονα χρησιμοποιώντας τη ρήση «και ο Άγιος φοβέρα θέλει» σημείωσε πως «χρειάζεται να υπάρχει πάντα έγκαιρη αντίδραση από τις τοπικές αρχές, κάτι που δείχνει πόση σημασία έχει οι τοπικές αρχές να βρίσκονται δίπλα στους πολίτες και να αντιμετωπίζουν άμεσα τα προβλήματά τους».

Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης Ξυλοφάγου ανέφερε ότι από την εμπειρία του τόσα χρόνια στα κοινά «ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε τέτοια άμεση ανταπόκριση και ειδικά στα θέματα πληρωμών. Την ημέρα των Χριστουγέννων αλλά και χθες ήμασταν εδώ στις πληγείσες περιοχές, ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών και έχουν καταγραφεί 13 υποστατικά, άλλα με μεγαλύτερες άλλα με μικρότερες ζημιές».

Πρόσθεσε ότι «την ίδια ώρα οι αρμόδιοι λειτουργοί μας έφεραν την εξουσιοδότηση με τα IBAN και την σχετική αίτηση τα οποία και απέστειλα στον Έπαρχο Λάρνακας. Ο Έπαρχος πραγματοποίησε άμεσα σύσκεψη και αξιολογήθηκαν οι ζημιές και αμέσως κ. Χατζηστεφάνου έστειλε στον Υπουργό Εσωτερικών τον κατάλογο με τις ζημιές που καταγράφηκαν, με την πρόθεση το Υπουργείο να πληρώσει άμεσα, τις αποζημιώσεις σε όσους οι ζημιές στα υποστατικά τους είναι κάτω των 1.500 ευρώ».

Σύμφωνα με τον κ. Τάσου «για όσους οι ζημιές ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, θα δοθεί μια προκαταβολή για να ξεκινήσουν τις επιδιορθώσεις ενώ τις επόμενες ημέρες θα τους καταβληθεί ολόκληρο το ποσό».

Ταυτόχρονα ανέφερε, χαριτολογώντας, ότι η συγκεκριμένη υπόθεση «πάει για το ρεκόρ Γκίνες, αφού τόσο από την εμπειρία μου ως βουλευτής και όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δεν έχει ξανασυμβεί σε δύο ή τρεις μέρες να καταβάλλονται χρήματα στους πληγέντες. Αυτό τιμά τον Υπουργό Εσωτερικών ο οποίος έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον, αλλά και τον Επαρχο Λάρνακας που συνεργάστηκαν και έφεραν ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Τάσου είπε ότι «χθες είχαν αποσταλεί στο λογιστήριο του Υπουργείου Εσωτερικών τα απαραίτητα έγγραφα με την πρόθεση να καταβληθούν κάποια χρήματα. Το μήνυμα είναι ότι οι ζημιές καταγράφηκαν έγκαιρα, προχώρησε η διαδικασία άμεσα, στάλθηκαν στον Υπουργό για να καταβληθούν τα χρήματα, ώστε να μπορέσουν οι επηρεαζόμενοι να αρχίσουν επιδιόρθωση των ζημιών στα σπίτια και τα υποστατικά τους».

Ερωτηθείς κατά πόσον οι επηρεαζόμενοι θα κάνουν τελικά Πρωτοχρονιά, ο Κοινοτάρχης Ξυλοφάγου απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε πως «η ομαλότητα στην περιοχή έχει αποκατασταθεί αφού έχουν μετακινηθεί τα συντρίμμια που προκάλεσε στο πέρασμα του ο ανεμοστρόβιλος. Το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει καθαρίσει το δρόμο, βοηθήσαμε όσο ήταν δυνατόν τον κόσμο, ωστόσο δύο ήταν οι οικογένειες που διέμεναν σε σπίτια που χρειάζονταν άμεση στήριξη».

Εξήγησε ότι «από την πρώτη στιγμή το Κοινοτικό Συμβούλιο εξέφρασε ετοιμότητα να μεταφέρει τις δύο οικογένειες σε ξενοδοχείο, ωστόσο τελικά αυτό δεν χρειάστηκε αφού τελικά οι πληγέντες μετέβησαν σε συγγενείς τους».

Ο κ. Τάσου αναφέρθηκε μάλιστα σε περίπτωση κατά την οποία την ημέρα των Χριστουγέννων, Κύπριος που έχει δουλειές στο εξωτερικό, επικοινώνησε με το Κοινοτικό Συμβούλιο και παραχώρησε το σπίτι του στα Λιβάδια για να φιλοξενήσει τους πληγέντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ