ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Πολιτική

Επιστολές Αβέρωφ σε Βέμπερ-Τουσκ για το κυπριακό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τι ζητεί μέσω των επιστολών του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου ενημέρωσε μέσω επιστολών τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Ντόναλτ Τούσκ και τον Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο κ. Μάνφρεντ Βέμπερ για τις εξελίξεις στο κυπριακό και τα όσα έλαβαν χώρα στην άτυπη διάσκεψη της Γενεύης.

Ο κ. Νεοφύτου σημειώνει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά στη Γενεύη επαναβεβαίωσε την ισχυρή της θέληση για επανέναρξη των συνομιλιών στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τονίζει ότι η Τουρκία και η Τουρκοκυπριακή πλευρά έχουν προτείνει λύση δυο κρατών η οποία είναι εκτός πλαισίου των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των θέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ζητεί μέσω των επιστολών του προς τους κ. Τούσκ και Βέμπερ να επαναβεβαιώσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα τη θέση ότι το πλαίσιο λύσης του κυπριακού δεν μπορεί να διαφέρει από τη συμφωνημένη βάση λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα και ότι η λύση δυο κρατών όπως προτείνεται από την Τουρκία δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να γίνει αποδεκτή.

Επιπρόσθετα ο κ. Νεοφύτου, ενόψει και της νέας άτυπης διάσκεψης που αναμένεται να συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ζητεί όπως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ασκήσει όλη του την επιρροή ώστε η Τουρκία να εγκαταλείψει τις θέσεις για λύση δυο κρατών, να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και να συνεργαστεί με καλή θέληση για την επίλυση του κυπριακού ζητήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ