ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:06
26°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Πολιτική

Φυλακτού: Διευκρινήσεις από Τ/κ σε 4 ζητήματα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σημαντικό σημείο, σύμφωνα με τον κ. Φυλακτού είναι και το ζήτημα των μεταναστών, καθώς όπως είπε, το θέμα ελλοχεύει κινδύνους και για τις ελεύθερες περιοχές.

Διευκρινήσεις και πληροφόρηση για τέσσερα ζητήματα θα ζητήσει η ε/κ πλευρά, κατά την επικείμενη συνεδρίαση της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Υγεία, την επόμενη εβδομάδα, όπου θα συζητηθεί το επιδημιολογικό δελτίο για την πορεία της πανδημίας στα κατεχόμενα, που κατατέθηκε χθες, Τετάρτη, από την τ/κ πλευρά. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ε/κ Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής, Λεωνίδας Φυλακτού, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Ιουλίου, στις 11.00πμ μέσω τηλεδιάσκεψης και σε αυτή έχει προσκληθεί να συμμετάσχει αριθμός μελών της επιστημονικής ομάδας και από τις δύο πλευρές.

Όπως είπε ο κ. Φυλακτού, είναι σημαντικό να διευκρινιστούν κατά τη συνεδρίαση τέσσερα θέματα, ξεκινώντας από τα ζητήματα που εγείρονται από την αξιολόγηση της επιδημιολογικής έκθεσης που απέστειλε η τ/κ πλευρά. Ένα δεύτερο σημείο που πρέπει να διευκρινιστεί από τ/κ πλευράς, συνέχισε, είναι η κατάσταση που επικρατεί μετά το άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου και των λιμανιών στα κατεχόμενα για επιβάτες από την Τουρκία, αλλά και με τον επαναπατρισμό Τ/κ από το εξωτερικό.

Σημαντικό σημείο, σύμφωνα με τον κ. Φυλακτού είναι και το ζήτημα των μεταναστών, καθώς όπως είπε, το θέμα ελλοχεύει κινδύνους και για τις ελεύθερες περιοχές. Ως τέταρτο σημείο, ο Ε/κ Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής είπε ότι θα πρέπει να δοθούν διευκρινήσεις για τους ελέγχους και τα μέτρα που ισχύουν στα σημεία διέλευσης, καθώς τα μέτρα στην τ/κ πλευρά έχουν τροποποιηθεί πολλές φορές και επικρατεί σύγχυση στον κόσμο σε σχέση με τους ισχύοντες κανονισμούς. Εννοείται ότι κατά τη συνεδρίαση θα δοθούν απαντήσεις και σε τυχόν ερωτήματα που θα θέσει η τ/κ πλευρά, είπε.

Στη συνάντηση της Τρίτης έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και επιδημιολόγοι από τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με τον κ. Φυλακτού, από ε/κ πλευράς η σύνθεση θα είναι παρόμοια με αυτή κατά τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις, που πραγματοποιήθηκαν 1 και 17 Ιουνίου, στην παρουσία μελών της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Φυλακτού ανέφερε εξάλλου ότι η ε/κ πλευρά είχε προτείνει την πραγματοποίηση της τρίτης συνεδρίασης κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, λόγω όμως αδυναμίας των Τουρκοκυπρίων, εισηγήθηκαν η συνάντηση να γίνει τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου. Και εκείνη η συνάντηση αναβλήθηκε από τ/κ πλευράς «γιατί δεν είχαν έτοιμο το επιδημιολογικό δελτίο και για αυτό μπαίνει η συνεδρίαση τώρα» στις 21 Ιουλίου, κατέληξε ο Ε/κ Επικεφαλής της Τεχνική Επιτροπής για την Υγεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ