ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η στιγμή που το γεωτρύπανο «Stena Forth» τρυπά το «Γλαύκος» (βίντεο)

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με τη γεώτρηση αξιολόγησης «Glaucus_2» επανήρχισε το γεωτρητικό πρόγραμμα στην Κυπριακή ΑΟΖ

Με τη γεώτρηση αξιολόγησης «Glaucus_2» επανήρχισε το γεωτρητικό πρόγραμμα στην Κυπριακή ΑΟΖ. Σε ανάρτησή της στο Twitter η Υπουργός Ενέργειας και Εμπορίου κα. Νατάσα Πηλίδου δίνει στη δημοσιότητα βίντεο από τη στιγμή που το γεωτρύπανο «Stena Forth» τρυπά το «Γλαύκος».

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, «Μαζί με τους αδειούχους μας εργαστήκαμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των δραστηριοτήτων τους εν μέσω πανδημίας. Ευχαριστώ τις @exxonmobil & @qatar_energy για βίντεο από έναρξη γεώτρησης».

Υπενθυμίζεται ότι την έναρξη της γεώτρησης στο τεμάχιο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΑΟΖ) ανακοίνωσε την Τρίτη (21/12) το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες της γεώτρησης αξιολόγησης «Glaucus-2» στο Τεμάχιο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την κοινοπραξία ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited και Qatar Petroleum International Upstream LLC, η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω Τεμάχιο.

Τις εργασίες της γεώτρησης, που πραγματοποιείται από το πλοίο – γεωτρύπανο «Stena Forth», θα παρακολουθεί επί συνεχούς βάσης το προσωπικό της Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΟΖ  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ